KARTAŞ’IN TEMELİNİ ALİYEV ATTI

Tarih : 2023-10-24 / Kategori : Gündem

KARTAŞ’IN TEMELİNİ ALİYEV ATTI

 Uzun yıllardan beridir Azerbaycan’da faaliyet yürüten Kartaş Ltd. Şti. firması, fabrikalarını büyütme kararı aldılar ve yapımına başladıkları fabrikanın temeli Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından atıldı.

Azerbaycan’da yatırımcıları destekleyen ve Azerbaycan’ın kalkınması için gece gündüz demeden çalışan Karabağ Fatihi, Başkomutan İlham Aliyev yoğun gündemine rağmen yatırımcının yanında olduğunu bir kez daha göstererek Kartaş firması sahibi Necmettin Taşbağ’ın  yeni yapacağı fabrikanın temelini görkemli bir törenle attı.
 
Mr.Fix  markasıyla Azerbaycan’da en çok tanınan markalar arasında yer edinen yapı kimyasalları Mr.Fix, yeni fabrikasıyla hem ürün kapasitesini artıracak hem de Azerbaycan pazarının dışına çıkarak tüm Orta Asya’ya ürünlerini pazarlayacak.
 
Kartaş Grup CEO’su ve sahibi Necmettin Taşbağ yaptığı açıklamada: “1992 yılında Azerbaycan ile Türkiye sınırı açıldığında babam Caferali Taşbağ Azerbaycan’a gelmiş, gıda ve inşaat sektöründe ticarete başlamıştır. Sattığımız ürünleri üretme fikriyle birlikte Ankara’da ikamet eden iş insanı İbrahim Musluoğlu, Azerbaycan’da ikamet eden iş insanları Celil Rzayev ve Sadık Hüseyinov Beyler ile iş ortaklığı yapmış ve yapı kimyasalları alanında üretime başlamışlardır. Mevcut fabrikamız zaman içerisinde alan darlığı sebebiyle talepleri yetiştiremez duruma geldiğinden Azerbaycan, Sumgayıt Organize Sanayi Bölgesi’nden arsa talep ederek büyük bir fabrikanın kurulması için girişimde bulunmuştuk. Azerbaycan devleti yatırımcıya önem verdiği, desteklediği için talebimiz incelendikten sonra onaylanmış ve dün itibariyle de Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın İlham Aliyev fabrikamızın temelini atmıştır. Bu, biz yatırımcılar için tarif edilemez bir gururdur. Sayın Cumhurbaşkanımıza Türk yatırımcılar olarak bir kez daha teşekkürlerimizi arz ediyoruz.” dedi.
 
Kartaş firmasında şu an 165 kişi çalışıyor. Bu sayının yeni fabrika ile birlikte 250’ye çıkarılması planlanıyor. Ürünlerin, başta Rusya olmak üzere, Türk Cumhuriyetlerine, Afganistan, Pakistan ve çevredeki diğer ülkelere ihracatının yapılacağı da belirtiliyor.
 
Kartaş firmasına yeni fabrikalarının hayırlı olmasını temenni ederiz.    Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası