AKYILDIRIM TRT ERZURUM RADYOSUNUN CANLI YAYIN KONUĞU OLDU

Tarih : 2023-10-25 / Kategori : Eğitim

AKYILDIRIM TRT  ERZURUM RADYOSUNUN  CANLI YAYIN KONUĞU OLDU

TRT Erzurum Radyosu Hayatın içinden programına katılan Iğdır Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi sözer Akyıldırım Cumhuriyetimizin Yüzüncü Yılında Cumhuriyet ve Atatürk konulu bir sunum yaptı.

Yapımcılığını Serap Tan’ın, sunuculuğunu Alkın Tolgan’ın yaptığı programda Sözer Akyıldırım özetle şunları söyledi: Atatürk Samsun’a çıktıktan sonra hem ülkemizi düşmanlardan korumayı hem de gücünü halktan alan bir yönetim kurmayı amaçlıyordu. Türkiye Mutlakiyet devrini yaşamış, Birinci ve İkinci Meşrutiyet yıllarını geçirmiş, tarihin akışı onu Cumhuriyete getirmişti. Kurtuluş Savaşından sonra yapılan Türk Devriminin en büyük temeli Cumhuriyettir. Cumhuriyetçilik ilkesi, yeniden kurulan Türk Devletinin bir yönetim ve rejim biçimi olarak saptanmıştır. Atatürk Cumhuriyetçiliği, halkçılık esasına dayanan demokrasinin, ulusalcılık kavramı ile birleştirilmesinden ve laiklik harcı ile örülmesinden ortaya çıkan bir yönetim anlayışıdır.

Atatürk Cumhuriyet yönetimini, ulusal karakterimize en uygun düşen bir yönetim biçimi olarak görmektedir. Atatürk, kurduğu devlete yönetim biçimi olarak Cumhuriyet rejimini kazandırmış ve” Cumhuriyetçiliği “bir ilke olarak saptamıştır.

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk 13 milyon nüfuslu yoksul, hastalıklı bir vatan miras almış, onu özgür, bağımsız çağdaş bir ülke haline getirmiştir. Büyük Gazinin kurduğu Türkiye Cumhuriyeti dünyaya örnek olmuştur. Kadının insan sayılmadığı Medeni haklarını kullanamadığı bir ülkede kadını özgür ve eşit bir yurttaş olarak görmüştür. Tüm ümidi gençlikte olan büyük önder Köylü Milletin Efendisidir demiştir. Cumhuriyetimiz ikinci yüzyılına onu açtığı yolda gösterdiği hedefte yürüyecektir.Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası