UYUŞTURUCUYA GEÇİT VERMEYECEĞİZ

Tarih : 2023-11-15 / Kategori : Gündem

UYUŞTURUCUYA GEÇİT VERMEYECEĞİZ

Iğdır Valisi Ercan Turan başkanlığında Uyuşturucuyla Mücadele Toplantısı yapıldı.

Ülkemiz genelinde her geçen gün yaygınlaşan uyuşturucu kullanımı Iğdır Valiliği toplantı salonunda Iğdır Valisi Ercan Turan başkanlığında masaya yatırıldı. Vali Ercan Turan; “Uyuşturucuya geçit vermeyeceğiz.”  

Uyuşturucu kullanımı ve uyuşturucunun yarattığı tahribatlar konulu toplantıya vali, vali yardımcıları, belediye başkan yardımcıları, kaymakamlar, polis, jandarma, milli eğitim, Kızılay, Yeşilay, Sağlık Müdürlüğü, Çevre Müdürlüğü, Özel İdare Genel Sekreterliği, kısaca ilgili tüm kurumlar iştirak etti.

 Toplantının açılış konuşmasını yapan Iğdır Valisi Ercan Turan; “Allah’ın izniyle sınırlarımızdan kuş uçmuyor. Sınır güvenliği son derece yüksek ve sınırlarımızdan hiçbir illegal giriş çıkış yapılamamaktadır. Ancak kara yolu ile illegal şekilde şehrimize sokulan uyuşturucu maddeler geleceğimizi yok etmekte ve her geçen gün hem satıcılar artmakta hem de uyuşturucu kullanımı küçük yaştaki çocuklara inmektedir. Kesinlikle müsamaha göstereceğimiz bir durum değildir. İlgili arkadaşlar zaten çok verimli çalışmalar yapıyorlardı. Şimdi ise bu yapılan çalışmaların iki üç katına çıkmasını istiyorum. Şehrimizde göçmen istemiyorum. 168 metruk bina bu yılın sonuna kadar yıkılmalıdır. Emniyet, Jandarma, Milli Eğitim, Sağlık ve Spor müdürlükleri sahada “En iyi narkotik polisi annedir” çalışmasına aralıksız devam ederek şehrimizin tamamında seferberlik çalışması başlatacaklardır.

Okul etrafı, kafeteryalar, kahveler, nargile kahveleri sıkı denetim altına alınacak, görevini suistimal edenler hakkında görevi kötüye kullandığı gerekçesiyle soruşturma açılacaktır.

Uyuşturucu kötülüklerin başını çeker, uyuşturucunun yaygınlaşması demek, fuhuşun, tefeciliğin, illegal yapılanmaların yaygınlaşması demektir; huzurun bozulması demektir.

Kesinlikle bu işlere geçit vermeyecek, gece gündüz sahada çalışacak, halkımızın huzuru, güvenliği için üzerimize düşenin fazlasını yapacağız” dedi.

Toplantıya katılan kurum yetkilileri yapmış oldukları sunumda il genelinde yaptıkları çalışmaları anlattılar ve durumun vahim boyutunu gözler önüne serdiler.

Hiç şüphe yok ki bu gibi toplumsal sorunların çözümü bir tek kolluk kuvvetlerinin çalışmasıyla son bulmaz.

Tüm kurumlarımız, sivil toplum örgütlerimiz başta olmak üzere herkes bu işte mutlaka sorumluluk almalı, kolluk kuvvetlerine yardımcı olmalı, koordineli çalışmalıdır.

“EN İYİ NARKOTİK POLİS ANNE” uygulaması yaygınlaştırılmalı, babalar da bu işte hem sorumluluk almalı hem de mücadele etmelidir.

Hiç kimse benim çocuğum masumdur demesin.  

Çocukların hepsi masumdur. Ama onların o masumluğunu suistimal etmek isteyenler masum değildir.

Sokağın köşesinde kimin beklediğini kesinlikle kimse bilemez.

Tüm bu konular yapılan toplantıda masaya yatırıldı, enine boyuna tartışıldı ve Vali Ercan Turan ilgili birimlere tek tek talimat vererek not aldırdı ve saha çalışmalarını başlattı.

Vali Ercan Turan’ın kararlı tutumu hiç şüphe yok ki yarınlarda meyvesini vermeye başlayacaktır.  

Lütfen çocuklarımızı koruyalım.       Haber: Cabbar Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası