İMAM HATİP ORTAOKULUNDA OKUR YAZAR BULUŞMASI

Tarih : 2023-12-22 / Kategori : Eğitim

İMAM HATİP ORTAOKULUNDA OKUR YAZAR BULUŞMASI

        Iğdır   Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen  yazar okur  buluşmasının ilki Iğdır İmam Hatip Ortaokulunda yapıldı.

       Iğdır   Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen   Hedef LGS 2024 projesi kapsamında yazar okur buluşması Iğdır İmam Hatip Ortaokulunda gerçekleştirildi.
          Okulun konferans salonunda yapılan öğrenci yazar buluşmasında Eğitimci  yazar Serdar Ünsal Aysun Elis ve Hasret Al öğrencilere  yazarlık, okumak, başarılı olmak konularında bilgi verdiler Öğrencilerin sordukları soruları cevapladılar.
                Açılış konuşmasını yapan okul müdürü Önder Çam, “Toplumu fikirleriyle aydınlatan yazarlar her dönemde içinden çıktıkları milletlere büyük hizmetler sunmuşlardır. Eli kalem tutmanın sorumluluğu onlara başkaları için de yaşama ödevi vermiştir. Bu sebeple yeni nesillerin inşasında değerli katkıları olmuştur. Günümüzde de Türk edebiyatının her alanında güçlü kalemler fikirleriyle okurları beslemeye devam etmektedir. Okur-yazar buluşmaları kapsamında ilimizde bulunan üç yazarımızla sizleri baş başa bırakıyorum”dedi.
          Eğitimci yazar Serdar Ünsal Aysun Elis ve Hasret Al, öğrencilerle buluşmasında kitapları hakkında bilgi verdiler. Yazar olmanın güzelliğini ve kitaplarının onun bir evlâdı olduğunu anlattılar. Öğrencilere nasıl yazar olunacağı konusunda bilgi vererek başarılı olmak istiyorsanız bol bol kitap okuyacaksınız yazmaya hevesliyseniz günlük tutmakla başlayabilirsiniz. Kelime hazinenizin güçlü olması lazım. Kendinizi yetiştirin. Okulda evde İstanbul Türkçesi ile konuşun. Mahalli şiveyi bir kenara bırakın Yarın üniversiteye gittiğinizde zorlanmamanız için İstanbul Türkçesini iyi konuşmanız lazım o zaman başarıyı yakalayacaksınız. ”dediler.
              Öğrencilerin sorularını  cevaplayan üç yazar, “Roman, öykü nasıl yazılır? Yazarken nelerden ilham aldınız? Sorularını cevapladılar.
            Öğrenciler ilk defa üç yazarla tanışmış olmanın mutluluğunu yaşadılar. İmza aldılar. Yapılan söyleşide öğrencilerin yazarlara  gösterdiği ilgi üst düzeydeydi. 
            Yazar Serdar Ünsal, Yazdığı Yüreğim İrevan’da kaldı ve Soykırım kitapları hakkında bilgi vererek bu eserlerde Ermeni taşnakların  bu bölgede yaptıkları katliamları ,savunmasız insanları nasıl öldürdüklerini soykırım yaptıklarını anlatıyor”dedi.
             Yazar Hasret Al, "İlk önce yazar buluşmalarını hazırlayan okul müdürü Önder Çam ve bizi öğrencilerle buluşmalarımıza rehberlik eden gönül güzeli değerli yazar arkadaşım Aysun Eliş’e  çok teşekkür ediyorum. Beklentilerimin çok üstünde bir ilgiyle karşılandım. Okuyan, düşünen, muhakeme eden, eleştiren farklı ve aktif bir öğrenci grubuydu karşımızdaki. Gerçekten sordukları sorular geleceğin yazarları ile bir araya geldiğimi hissettirdi. Umarım bu etkinlikler uzun soluklu olur ve öğrencilerimiz bu etkinliklerle okuma yolundaki inançlarını arttırarak bu yoldan hiç ayrılmazlar." dedi.
                Aysun Eliş’te “Okur Yazar Buluşmaları'nın öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanmasında ve yazma becerisi edinmesinde farkındalık oluşturduğunu  Öğrencilerin, okuma alışkanlığı kazanmış, okuduklarıyla dünyasını zenginleştiren bireyler olarak yetiştiklerini ifade etti.
Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.