ARALIK HALK EĞİTİM MERKEZİ İLÇEYİ ANLATAN TURİSTİK EŞYALAR ÜRETİYOR

Tarih : 2024-02-01 / Kategori : Kültür & Sanat

ARALIK HALK EĞİTİM MERKEZİ İLÇEYİ ANLATAN TURİSTİK EŞYALAR ÜRETİYOR

            Iğdır’a bağlı Aralık ilçesi Halk Eğitim Merkezinde açılan el sanatları, dikiş, nakış gibi kurslarda yöreye has bebekler ve turistik hediyeler üretiliyor.

        Açılan kursa gelen bayanlar, kurstan memnun olduklarını bir meslek öğrendiklerini aile bütçesine katkı sağladıklarını belirttiler.

                Aralık İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahrettin Demirel,Halk eğitim merkezini ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet etti. Açılan kurslarla ilgili olarak müdür Gökmen Ağbaş’tan bilgi aldı.
    
       Aralık Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gökmen Ağbaş,”İlçemiz üç ülkeye sınır bir yerdir. İlçemizin turistik ve tarihi yerlerine önem vererek ürünler üretiyoruz. Sınırımızda bulunan Süreyya çeşmesi var. Ülkemizin en sınırında tarihi Süreyya çeşmesini buzdolabı magneti olarak hazırladık. İlçemizin turistik tarihi yönlerini ortaya çıkaran ürünler yapıyoruz. Bunlardan biride Ağrı dağıdır.Açtığımız kurslarda Aralık ilçemizi tanıtan turistik ürünler üretiyoruz. Bunları ilçemize gelen turistlere satıyoruz. Dünyanın en yüksek dağlarından olan küçük ve büyük Ağrı Dağı ilçemizden en güzel şekilde görülüyor. Ağrı Dağlı ve Nuh’un gemisi olan anahtarlıklar magnetler  yapıyoruz .Kafkas yöresi kıyafetli ürünler hatıra ürünle Kafkas  kıyafetli bebekler, leylek magnetleri üretiyoruz dedi.
             Ağbaş,Halk eğitim merkezi çalışmaları hakkında şunları söyledi:” Aralık Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde son bir yıl içerisinde 164 Kurs açılmıştır. Açılan kurslarımıza 1120 erkek ve 1656 kadın olmak üzere 2776 vatandaşımız katılmıştır. Açılan kurslarımız ile ilçe vatandaşlarımızın meslek edinme ve ülke ekonomisine katkı sağlaması amaçlanmıştır. Bu anlamda yöremiz şartlarına uygun olarak Hayvan Yetiştiriciliği, Arıcılık, Tarım Teknolojileri, Traktörle Kullanılan Hasat Harman Makineleri Kullanımı, Metal Doğrama, Aşçılık, Ahşap Doğrama ve Montaj Elemanı, Kalorifer Ateşçiliği, Saç Bakımı gibi alanlarda kurslar açılmıştır.
                Kadınlarımızın toplum ve sosyal yaşam ile ekonomik hayat katılımlarını sağlamak için; Banyo Takımları Dikimi, Nakış İğne Teknikleri, Bindallı, Halı Dokuma, Boyabat Çemberi Dikimi, Türk İşlemeleri, Ev Tekstil Ürünleri Hazırlama, Geleneksel Nakışlar, Tığ Örücülüğü, Yatak Odası Tekstili Hazırlama, Okuma Kursları gibi çeşitli alanlarda kurslar açılmıştır. Bu kurslarımız ile genç kızların çeyiz hazırlama, ev ekonomisine yardımcı olma gibi faydaları da amaçlanmıştır.
                Ayrıca; açılan Aile Okulu, Resim, Madde Bağımlılığı Farkındalığı, Kuranı Kerim kursları ile vatandaşlarımızın daha mutlu bir aile hayatını kavramaları ve huzurlu bir toplum oluşturulması hedeflenmiştir.
                Ayrıca; Bağlama Eğitimi, Gençlik Oyunları – Spor, Gitar Eğitimi,  Halk Oyunları gibi kurslarla sosyal hayatın desteklenmesi ve Değerlerime sahip çıkıyorum, İngilizce, Badminton gibi kurslarla da öğrenci ve okulların desteklenmesi amaçlanmıştır.
                Çeşitli zamanlarda açılan hijyen eğitimi kursları ile sanayi sektörü desteklenirken, Bilgisayar Kullanımı ve İş Sağlığı ve Güvenliği kursları ile kamu kurumları ve çalışanlar desteklenmiştir.
Haber: Ali Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası