Iğdırlı 7 Dağcı Temel Kış Dağcılık Eğitimi aldı

Tarih : 2024-02-08 / Kategori : Spor

Iğdırlı 7 Dağcı Temel Kış Dağcılık Eğitimi aldı

Iğdır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ve Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Iğdır İl Temsilciliği'nin 2024 yılı faaliyet programında yer alan Kış Temel Dağcılık Eğitimi, Tekelti Dağı'nda 7 sporcunun katılımı ile 7 günün sonunda tamamlandı.

Iğdır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün destekleriyle gerçekleştirilen eğitimler, Türkiye Dağcılık Federasyonu dağcılık antrenörü Şahap Eryılmaz tarafından verildi.
 
Iğdır Gençlik ve Spor İl Müdür Yusuf Çebi,  Iğdır’ın her türlü dağcılık faaliyetlerine müsait olduğunu ifade ederek, “Türkiye’nin en yüksek dağı Ağrı Dağı başta olmak üzere 3 bin üzeri 25 dağ ilimizin sınırları içerinde yer almaktadır. Bu nedenle dağ cenneti olan Iğdır’ımızda bu sporun önemi bir kez daha orta çıkmaktadır. Bizde Müdürlük olarak Türkiye Dağcılık Federasyonuyla koordineli olarak gençlerimizi dağ sporuna yönelmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu manada eğitimleri sıklaştırdık, amacımız bir çok gencimizi bu sporda dalında yetiştirmektir.” dedi. 
 
Türkiye Dağcılık Federasyonu dağcılık antrenörü Eryılmaz Iğdır Tekelti Dağı Akoluk köyünde 7 sporcunun katılımıyla Kış Temel Eğitimine başladıklarını söyledi.
 
Eğitimin 4 gün uygulama 3 gün teorik eğitimle davam ettiğini ifade eden Eryılmaz, "Bu günde kampımızın 4. günü, Dağcı İskender Iğdır adına kurulan alanda eğitimlerimizi sürdürdük. Tekelti Dağı yaz ve kış tırmanışları için, hem alpin kaya miks tırmanışlara uygun, bu manada eğitim içinde uygun bir bölge olduğunun düşünüyoruz. Bu sporcularımız geceleri çadırda kalıyorlar, kar suyunda yemeklerini ve içme sularını karşılıyorlar. Çünkü, doğada olduğunuzda yaz kampları gibi her şey umduğumuz gibi olmaz. Bu tür eğitimlerin destek verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu tür eğitimlerin arttırılması durumunda nitelikli yetişmiş insan gücünün AFAD gibi diğer kurumlara katkısı olacağına inanıyorum." dedi.
 
TDF Iğdır İl Temsilcisi Murat Sürmeli de, "Yaz temel eğitimini bitiren sporcularımızla İskender Iğdır Dağ Evi'nin bulunduğu alanda kış kursunu da tamamlamış bulunmaktayız. Amacımız bundan sonra da bu kursların devamında gençlerimize dağcılığı tanıtmak, dağlarımız tanıtmak ve dağcılık sporunu yaygınlaştırmaktır. Tüm katılımcı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
 
Iğdırlı dağcılar eğitimlerini tamamlamalarının ardından yazılı ve uygulamalı sınava tabi tutuldu.
 
Yapılan sınavın ardından doğa tutkunu 7 dağcı sertifika almaya hak kazandı. Haber: Zeki Şıktaş 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası