DEM PARTİ ADAYI MEHMET NURİ GÜNEŞ’İN ADAYLIĞI REDDEDİLDİ

Tarih : 2024-02-27 / Kategori : Siyaset

DEM PARTİ ADAYI MEHMET NURİ GÜNEŞ’İN ADAYLIĞI REDDEDİLDİ

Dün Iğdır İlçe Seçim Kurulu, DEM Parti Iğdır Belediye adayı Mehmet Nuri Güneş ve Hoşhaber Belde Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda Eşbaşkan adayı Emine Yöndem Kartal’ın adaylık başvurusunu reddetti.

DEM Parti İl Seçim Kurulunun aldığı karara itiraz etti.
 
İl Seçim Kurulunun aldığı karar doğrultusunda 5 meclis üyesinin de adaylığı kabul edilmedi. Adaylığı kabul edilmeyenler arasında Mehmet Şah, Ahmet Emin Can, Evren Zenci ile Halfeli belediye meclis adayı Yaşar Kalay ve Hoşhaber belediye meclis adayı Turan Kaya’nın da başvurularının reddedildiği öğrenildi.
 
İl Seçim Kuruluna başvuran DEM Parti’nin başvurusu üzerine toplanan İl Seçim kurulunda CHP ve İYİ Parti üyeleri, Güneş ve 6 meclis üyesinin adaylığının önünde herhangi bir engelin bulunmadığı yönünde oy kullanırken, AK Partili asil ve yedek üyelerin toplantıya mazeret bildirerek katılmadıkları öğrenildi.
 
İl Seçim Kurulunda üye olan Ak Partili üyelerin kritik oylamada Iğdır’da bulunmamalarının konu edilmesi üzerine Ak Parti İl Başkanlığından bir açıklama geldi ve açıklamada şöyle denildi:
 
KAMUOYUNA DUYURU
          “26.02.2024 tarihinde AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığımızın düzenlediği Genişletilmiş Seçim İşleri Toplatısına 81 il İlçe Seçim Kurulu Üyeleri, Seçim İşleri Başkanları, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Seçim İşleri Başkanları katılmıştır.
 
          Geçen hafta 19/02/2024 tarihinde yapılması planlanan ancak 26/02/2024 tarihine ertelenen ve katılımın zorunlu olduğu toplantı Sn. Cumhurbaşkanımızın başkanlığında yapılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığımızın eksiksiz olarak katılım sağlanmasını istediği toplantıya Iğdır Merkez İlçe Seçim Kurulu üyemiz Göksal Kılıç, yedek üyemiz Ali Alagöz, Karakoyunlu İlçe Seçim Kurulu Üyemiz Kübra Erol, Aralık İlçe Seçim Kurulu Üyemiz Hüseyin Şeyran, Tuzluca İlçe Seçim Kurulu Üyemiz Abdulmutalip Duran Kadın ve Gençlik Kolları Seçim İşleri Başkanlarımız Arzu Yaşar ve Furkan Deliktaş katılım sağlamıştır.
 
          İlçe seçim kurulu üyelerimizin kurul toplantısına katılamaması hususunda gerçekleri  kamuoyunun takdirine sunuyoruz.” Denildi. Haber: Ali Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.