İl Özel İdaresi “Köylerimiz Güzelleşiyor” projesi kapsamında Yüzbaşılar ve Özdemir köylerinde çalışmalarına devam ediyor.

Tarih : 2024-03-29 / Kategori : Genel Haber

İl Özel İdaresi “Köylerimiz Güzelleşiyor” projesi kapsamında Yüzbaşılar ve Özdemir köylerinde çalışmalarına devam ediyor.

       İl Özel İdaresi tarafından başlatılan “Köylerimiz Güzelleşiyor” proje kapsamında vatandaşların yaşam standartları üst düzeyde tutulması ve köylerimizin daha yaşanabilir hale getirilmesi için genel çevre temizliği ve güzelleştirme çalışmaları devam ediyor.

         Bu  kapsamında Iğdır merkeze bağlı Yüzbaşılar ve Panik köylerinde bir çalışma başlatan İl Özel İdaresi Köylerdeki çöplerin temizlenmesiyle birlikte, talepler doğrultusunda eski metruk binalar tamamen yıkılıyor, köy meydanlarındaki boyasız duvarlar ise boyanarak renklendiriliyor.
Yapılan çalışmalardan dolayı İl Özel İdaresi genel sekreteri ve çalışanlara teşekkür ettiğini belirten Yüzbaşılar köy muhtarı İsa Aktaş “Yapılan bu tür çalışmaların her zaman destekçisi olacağını belirtti. Muhtar İsa Aktaş İl Özel İdaremizin köylerimizde yaşayan vatandaşların daha iyi koşullarda yaşaması için başlattığı bu çalışma gerçekten hepimizin yüreğini okşamıştır, köyler güzel olmayınca gençlerimizde köylerini terk etmeye başlıyor, ama köylerimiz temiz güzel olunca gelen misafirlerimize köyümüzden gururla bahsediyoruz, yapılan bu güzelleştirme çalışmasınıda korumak artık biz köylülere düşer, köyümüzün her zaman bu şekil temiz ve renkli kalmasının çabası içerisinde olacağız” dedi. 
          Köy sakinlerinden Musa Aktaş ise “köy meydanında bulunan duvarlardaki ve sokaklardaki kirlilik gerçekten bizleri rahatsız ediyordu bir yerden başlamak lazım derken İl Özel İdaresi ilk adımı attı sağ olsunlar, kurum olarak yirmi beş kişilik bir ekip ve çöp arabalarıyla köyümüze geldiler köy meydanını temizleyip duvarları boyadılar, özel idaresi tarafından konulan minibüs durağını, Aş evininin duvarlarını renklendirdiler, köyümüz güzel bir görünüme sahip oldu, İl Özel İdaresine ve emeği geçen herkese şahsım ve köyüm adına çok teşekkür ediyorum” dedi.   
           Özdemir köyü sakinlerinde Abdullah Bulmuş ise yapılan bu çalışma sayesinde köyümüz çok şirin bir görünüm kazandı, Özdemir köyü Iğdır’ımızın en güzel köylerinden birsiydi şimdi daha da güzel oldu, ben en kısa zamanda Sayın valimizle birlikte İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Kasım beyi köyümüzün bu güzel meydanında çay içmeye davet edeceğim. İl Özel İdaresinin köyümüze verdiği önem ve yaptığı bu çalışma hepimizi gerçekten çok memnun ve mutlu etmiştir. Artık bu güzelliği korumakta biz köylülere düşer” dedi. Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası