Milletvekili Alagöz: Biz çalışıyoruz!

Tarih : 2024-04-13 / Kategori : Sağlık

Milletvekili Alagöz: Biz çalışıyoruz!

AK Parti Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz, Iğdır’ın en temel sorunlarının başında gelen sağlık konusuyla ilgili müjdeli haberler vererek “Iğdır Şehir Hastanesi Projemiz 2 Yılı İçinde Bitecek”dedi.

 

Milletvekili Alagöz, Iğdır 600 Yataklı Şehir Hastanesinin zemin etüdü tamamlandı.2-3 ay içerisinde ihale süreci tamamlanacak. 2 yıl içerisinde hastanemiz faaliyete başlayacaktır. Hastanenin toplam kapalı alanı 105 bin metrekare olacak. Hastane binasında 434 tane deprem izolatörü olacak ve depreme son derece dayanıklı olacak.  Hastanede 140 poliklinik, 15 ameliyathane, 42 toplam acil müşahede sayısı olacak. Hastanede 75 yataklı yoğun bakım, 40 yataklı palyatif servis ve 486 genel hastane yatak sayısı olmak üzere toplam 600 yatak olacak. Ayrıca, hastanede 900 araçlık açık ve kapalı otopark alanı olacak. Sayın bakanımızla görüşmemizde bu hastane projesinin yanına 82 dairelik sosyal tesis de istemiştik. Kendisi projeyi benim üstlenmemi istedi. Bende kendi öz kaynaklarımla yapmayı kabul ettim. Sosyal tesis projesinin bedeli 200 milyon TL civarındadır. Iğdır’a feda olsun” dedi.
 
Mevcuttaki Iğdır Dr. Nevruz Erez Devlet Hastanesinin de eksiklerinin tamamlanması için çalıştıklarını belirten Cantürk Alagöz, “Göreve geldiğimiz günden beri en büyük sıkıntılardan biri Iğdır’da doktor eksikliği idi. 9 ayda Iğdır’a bakanlıktan toplam 164 doktor ataması gerçekleştirdik. Yine de eksikler noktasında atama yaptıracağız. Ayrıca mevcut hastanemize ek poliklinik hizmet binası 4 ay içinde faaliyete geçecek. Yeni hastanemiz faaliyete geçene kadar mevcut hastanemize ilave doktor görevlendirmesi yapılacak. Mevcut hastanemizdeki ekipman eksiklikleri de nisan ayı sonuna kadar giderilecektir” şeklinde konuştu. Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası