ERMENİLER´İN KATLETTİĞİ ŞEHİTLER DUALARLA ANILDI

Tarih : 2024-04-22 / Kategori : Genel Haber

ERMENİLER´İN KATLETTİĞİ ŞEHİTLER DUALARLA ANILDI

   Iğdır Merkeze bağlı Hakmehmet köyünde 1919 yılında Ermenilerce katledilen şehitler anıldı.

Iğdır´ın Hakmehmet köyünde 105 yıl önce Ermenilerce katledilip toplu mezara konulan 83 şehidin torunları, yaklaşık bir asır önce yaşanan katliamın acısını halen yüreklerinde taşıyor.
 
Türkiye´nin Ermenistan sınırındaki Iğdır´da, 1919 yılında Ermeni çetelerinin katliamına maruz kalan Hakmehmet köyü sakinlerinin torunları, onlarca yıl önce yaşanan soykırımı unutamıyor.
 
En son 1999 yılındaki kazı çalışmalarında, Ermeni çetelerince katledilerek toplu mezarlara doldurulan 83 kişinin cesetlerine ulaşıldığı Hakmehmet köyünde yaşayanlar, aile büyüklerinin o gün uğradıkları katliamın acısıyla hayatlarını sürdürüyor.
 
Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Iğdır Azerbaycan Evi Derneği tarafından Hakmehmet köyüne yapılan ziyarette şehitler haftası nedeniyle Hakmehmet köyü şehitleri Fatihalar okunarak anıldı.
 
Köyde bulunan ve 1999 yılında yapılan kazı sonucunda ortaya çıkarılan toplu mezardan 51 (köylülülerin ifadesine göre 83 ) kişinin cesedi çıkarılarak yapılan anıt mezarı ziyaret eden vatandaşlar burada Fatiha okuyarak dua ettiler.
 
Anıt önünde yapılan törende konuşan Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu genel başkan yardımcısı Iğdır Azerbaycan Evi Derneği başkanı Serdar Ünsal, ”Sözde soykırım yalanları ile dünyayı kandıran Ermeniler, bugün yine yalanları ile dünyayı meşgul ediyor. Türk milletini suçluyor. Asıl katliamı yapan Ermeniler soykırıma uğrayan Türk milleti olmuştur. 1919 yıllarında Ermeni Çetecileri Taşnak ve Hınçak Komitecileri tarafından Gedikli, Hakmehmet ve Oba Köylerinde çoluk çocuk yaşlı genç demeden yüzlerce Müslüman Türk insanını hunharca katletmişlerdir. Bu toplu mezarlar Anadolu´nun birçok yerinde mevcuttur. Oysa bir tek Ermeni mezarına rastlanmamıştır. Bu da gösteriyor ki asıl soykırımı yapan Ermenilerdir gerçek Ermeni katliamına uğrayan Hakmehmet köyündeyiz. Bunun belgesi de buradadır. Ermeniler insanları tandır damına doldurup kuyulara atıp öldürmüşlerdir. Ermeniler katil bir millettir. Doğu Anadolu bölgesinde katliam yapmışlardır. 1919 yılında burada katliam yapan Ermenilerin torunları 1992 yılında Azerbaycan´da Hocalı da aynı katliamı yapmışlardır. Ermenilerin yaptığı zulmü katliamı Almanya´da Naziler bile yapmamıştır. Hür dünyayı Amerika´yı, Fransa’yı, Almanya’yı, İtalya’yı Ermenilerin yalanlarına inanmamaya çağırıyoruz gelsinler bu katliamı görsünler gerçek katil Ermenilerdir. Şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum.” dedi.
 
Ermenilerin Doğu Anadolu bölgesinde yaptıkları katliam ortadadır diyen Hakmehmet Köyünde Ermenilerin katliamına maruz kalanların torunu olan Muhtarlar Derneği başkanı Mikail Ud ‘da , " Yıl 1919 Ermeni çeteleri silahsız masum olan Hakmehmet köyü halkını silah zoruyla bir gece toplayarak köyün meydanında bulunan 12 metreden su alınan kuyunun başına eli silah tutan erkekleri getiriyorlar. Birer birer hançerleyerek. Vurarak su kuyusuna atıyorlar. Şimdi dünyada yaygara koparıyorlar Türkler soykırım yaptılar diye Ermenileri katletti diye aslında delilleri arşivleri bile yok aslında bir yalan üzerine kurmuşlar bir senaryo onları devam ettiriyorlar.”dedi.
Mikail Ud ,köylerindeki kazı çalışmalarında Ermenilerin gerçekleştirdiği katliamın izlerinin gün yüzüne çıktığını , köyde yaşayan neredeyse tüm erkeklerin katledilerek toplu şekilde gömülmüştür..
 
Benim köyümde de 83 şehidim vardır. Şimdi katliam yapılan bizler, mağdur olan bizler, su yüzüne çıkmaya çalışan hain Ermeniler. Ermenilerin 1992 yılında Hocalı’da yaptıkları katliam belli. Onunun bile altından kaçmaya çalışıyorlar..“dedi.
 
              7 Amcasını Öldürdüler..
Ermenilerin insanları kandırıp cami avlusuna topladıktan sonra katlettiğine işaret eden 7 Amcası Ermenilerce öldürülen 80 yaşında ki Peri Ud da şunları söyledi:” Ermeni askerleri halka haber gönderiyor ki gelin konuşalım anlaşalım. İnsanları burada topluyor sonra da silahsız insanları vurarak öldürüyor. 70 kişiyi bu su kuyusunun içine doldurup öldürdüler. 7 amcam burada öldü. Ermeniler insanlar kuyudan çıkmasın diye bir öküzü de vurup kuyuya atmıştır.70 adamı öldürüp kuyuya attılar. Kuyuyu açıp toplu insan cesedini çıkardılar sadece kille çıktı. Dediler burada hiç yaşlı yoktur hepsi çocuktu gençti. Allah ABD ve Ermeni’ye lanet etsin. onlar kalleşlikle yakınlarımız öldürdü kişi gibi gelip vurmadılar ABD benle düşmandır düşmanlığını yapıyor. Doğru konuşmuyor. Amerika ne yapıyorsa kalleşlik yapıyor. Ermeni Düşmandır, kötüdür, ahlaksızdır, katildir kalleştir. Bize barış yapacağız dediler insanları topladılar. Kuyuya attılar. Babamın gözleri tutuldu niye kardeşlerine ağlaya ağlaya Benim babam kardeşlerine ağlaya ağlaya gözleri tutuldu. Öldü. Babam diyordu ki gözlerimin önünde kardeşlerimi öldürdüler. Allah onlara çektirdikleri kadar yük versin. Ermeniler yaptı kalleşlikle yaptı. Millete sizinle konuşmacam dedi. Hazırlıklı geldi. Bizimkiler boş gelmişti. Ermeniler yalan diyor Türkiye’ye iftira atıyor. Onlar yaptı.” şeklinde konuştu.
 
         Hasan Çiçek ,ülkeler arası savaş olur askerler savaşır .Fakat Ermeniler vatandaşlarla savaşmıştır. Bende burada yatan silahsız savunmasız kişilerin torunuyum. Kurban bayramı arife günü taşnak çetecilerinin başı duyduk ki siz kurban  bayramı yapacakmışsınız yarın diyerek bir adamın çocuğunun boğazını keserek öldürmüştür. Dedem diyordu ki ben çocuktum kaçıp saklandım.7 yaşındaki çocuklar dahi kimi buldularsa öldürüp su kuyusuna attılar   katliam yaptılar. Türk milleti hiç kimseye katliam yapmamıştır. Onlar yapmıştır. İspatı buradadır delili buradadır. Türk devleti nereye gitmişse oraya aş iş götürmüştür. Biz asil milletiz kimseye soykırım yapmayız. Ermeniler bu bölgede katliam yapmıştır. Delilimiz de burada bu mezarlıkta dedi.    Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.