TÜYEMDER İSTANBULDA BULUŞTU

Tarih : 2024-04-22 / Kategori : Genel Haber

TÜYEMDER İSTANBULDA BULUŞTU

 Merkezi İstanbul’da bulunan ve finans sektörünün öncülüğünü yapan TÜYEMDER İstanbul’da gerçekleştirdiği toplantıya ülke genelinden yoğun ilgi gösterildi.

TÜYEMDER Başkanı Iğdırlı hemşerimiz iş insanı Mehti Şeren katılım sağlayan tüm davetlilere teşekkür etti gündemi değerlendiren bir konuşma yaptı.  

İstanbul’da yapılan toplantıyla alakalı bir bilgi notu paylaşan TÜYEMDER şöyle dedi.

“Yetkili Müesseseler Bilgilendirme, Eğitim ve İstişare Toplantısını meslektaşlarımızın yoğun teveccühü ile 20 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

MASAK, Hazine Kontrolörleri Kurulu ve Gelir İdaresi Başkanlığından uzmanların bilgilendirmeleri katılımcılara sunulmuştur. Aynı zamanda, sektör temsilcilerimiz ile istişare etme imkanı bularak sorunlarımız hakkında çözüm önerileri görüşülmüştür.

Sektörümüz için birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu zamanda bizleri yalnız bırakmayıp, ülkenin dört bir yanından gelen bütün katılımcılara canı gönülde teşekkür ediyoruz.

Konuşmacı uzmanlarımız; MASAK'dan Sn. Naciye ÇAYCI, Sn. Aysel BOZAVCI hanımefendiler,  Hazine Başkontrolörü Sn. Çelebi YALÇIN, Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan Sn. Burak AYDIN beyefendilere emekleri ve sundukları katkıları için çok teşekkür ederiz.

TÜYEMDER tarafından düzenlenen eğitim programına katılım sağlayan şahıs ve şirketlere verilen sertifikalar MASAK, HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI tarafından onaylanarak resmi belge olarak kabul edilmiştir .

Derneğimizin organize ettiği toplantının bütün masraflarını karşılayan kıymetli “TÜYEMDER” Yönetimine çok teşekkür ediyoruz.”

“Birlikte Başaracağız !”


TÜYEMDER’in 20 Nisan tarihinde gerçekleştirmiş olduğu toplantıda TÜYEMDER Başkanı Mehti Şeren davetlileri selamladıktan sonra yaptığı konuşmada şöyle dedi:

“Herkese iyi akşamlar diliyorum.
Bugün buraya zaman ve mesai harcayarak teşrif eden, zahmetimize katlanan hazine ve maliye bakanlığımızın ve mali suçları araştırma kurulunun kıymetli görevlileri, Özellikle şehir dışından toplantımıza iştirak eden misafirlerimiz, hanımefendiler ve beyefendiler TÜYEMDER olarak hazine ve maliye Bakanlığına bağlı kuruluşlar ile birlikte ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz toplantımıza hoş geldiniz.

Dernek olarak belki de en fazla önem verdiğimiz konulardan birisi üyelerimizin yasal mevzuata hakim olması, yaptıkları ya da yapmadıkları işlemlerin hukuki sonuçlarını anlaması, bunların neticesi olarak da tüm şirketlerimizin kurumsal niteliğinin geliştirilmesidir.

Yasal mevzuatlar yapısı itibariyle değiştirilebilir veya yürürlükten kaldırılabilir. Bu sebeple güncel değişikliklere ayak uydurulması ve yasal düzenlemeler ile uyumlu faaliyet gösterilmesi gerekmektedir.

TÜYEMDER ailesi olarak kurulduğumuz günden bugüne geçen sürede bu amaç ve misyon ile hareket ederek tüm üyelerimize katkı sunmaya çalıştık.
Malumunuz olduğu üzere hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından resmi gazetede yayınlanan tebliğe karşı birlikte hareket amacıyla oluşturduğumuz platform, zamanla dernek statüsüne kavuşmuştur. Derneğimiz kurulduğu günden bugüne meslektaşlarımıza mesleki ve hukuki konularda destek vermiştir.

Meslektaşlarımızın yoğun olarak faaliyet gösterdiği şehirlerde bölgesel toplantılar icra etmek suretiyle Anadolu'nun tüm şehirlerindeki meslektaşlarımız ile tanışmak, onların sorunlarını dinlemek ve birlikte yol haritası çizmek için çaba harcadık. 

Bu bölgesel toplantıları Gaziantep, Bursa, İzmir, Edirne, Ankara ve Antalya'da gerçekleştirdik. Böylelikle Güneydoğu Anadolu , Marmara , Ege , Trakya , Akdeniz ve iç Anadolu bölgelerindeki  meslektaşlarımız ile istişarelerimizi yapmış olduk.

Meslektaşlarımızın sorunlarına yönelik olarak adım atılması için hazine ve Maliye Bakanlığına ve kambiyo genel Müdürlüğüne dernek yönetimi olarak ziyaretler gerçekleştirdik.

Hatırlayacağınız üzere 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen ve asrın felaketi olarak adlandırılan deprem afetinde dernek olarak çok hızlı hareket ederek üyelerimiz ile birlikte bağış kampanyası tertipledik. İlk 3 günde yaklaşık 13.000.000 TL değerinde yardımı deprem bölgesine il valilikleri ve deprem bölgesindeki meslektaşlarımız aracılığı ile hızlıca ulaştırdık. Deprem sebebiyle iş yeri zarar gören yetkili müesseselere ve işsiz kalan döviz bürosu çalışanlarına nakdi destekte bulunduk.

Kuruluş felsefesi olarak ilke edindiğimiz bir diğer özelliğimiz ise memleketimize kalıcı eserler bırakmaktır. Aziz İstanbul'a iyiliğin 1000 hali kampanyası kapsamında TÜYEMDER olarak bir okul yapmaya karar verdik.  İstanbul valiliği, Bayrampaşa Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile dörtlü protokolü imzalayarak okulumuzun İnşaat faaliyetlerine başladık. İnşallah bir kaç hafta içerisinde temel atma töreni yapılacak olan bu okulumuzun ismi TÜYEMDER anaokulu olarak tescil edilmiştir. Okul binası fiziki olarak ayakta kaldığı sürece TÜYEMDER anaokulu tabelası orada bulunacaktır. Bağışçılarımızın ve yönetim kurulu üyelerimizin en fazla sahipleneceği işler bu gibi projeler olacaktır. İnşallah bu okul inşaatımızı bitirdikten sonra bu gibi eserleri diğer illerimizde de yapmaya devam edeceğiz.
Kıymetli misafirlerimiz

TÜYEMDER olarak başlangıçta da ifade ettiğim üzere hukuksal ve vergisel konulara hassasiyet göstermekteyiz. Meslektaşlarımızın kazançlarını ve gelirlerini tam olarak beyan etmesi, vergisel açıdan nitelikli kurum haline gelmesi ve kurumsal kimliklerini geliştirmesi bizler için önem arz etmektedir.

Bugünkü toplantımızın verimli geçmesi ve sektörümüz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bugünkü toplantının tüm masrafını karşılayan Tüyemder yönetim kurulundaki meslektaşlarımıza çok teşekkür ederim. Tüyemder yönetim kurulu olarak kurulduğumuz ilk günden bugüne üyelerimizin aidatlarının 1 tek Türk lirasını bile bu gibi toplantılara harcamadığımızı bilmenizi isterim.

Eğitmenlerimize, tüm katılımcı misafirlerimize ve büyük emekler sarf eden yönetim kurulundaki arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Saygılarımla. 
TÜYEMDER BAŞKANI         
 Mehti Şeren
Haber : TÜYEMDER

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.