HACAMAT İLE İNSANLAR ŞİFA BULUYOR

Tarih : 2024-04-22 / Kategori : Sağlık

HACAMAT İLE İNSANLAR ŞİFA BULUYOR

             Birçok faydası olduğu bilinen hacamat, alternatif tıp usulleri ile çalışan hekimler sayesinde yaygınlaşıyor.

Iğdır’da 13 yıldan beri hacamat yapan Hacı Oruç Aras, bazı rahatsızlıkları olan vatandaşlara hacamat yaparak şifa bulmasını sağlıyor. 
            Aldığı eğitim ve kurslarla hacamat serftikası olan Hacı Oruç Aras, hacamat yapılışı  hakkında bilgiler vererek şunları kaydetti;  hacamatın yapıldığı bölgelerde bulunan noktalarının, yapılacak bölgenin sterilizasyonu sağlandıktan sonra ardından kupalar vakumlanarak kapatılır. Kısa bir süre vakumlama işlemi yapıldıktan sonra bölge bistüri ucuyla çizilir. Buraya tekrar kupalar vakumlanarak kapatılır. Bundan sonra kupaların içine kan dolmaya başlar. Uygun ölçüde kan alınır. Tatbik edilen bölgede mikro sirkülasyon artmakta, dolaşım rahatlamaktadır. Yöntem, kan ve dokulardan toksinlerin atılmasını sağlar. Böylece o organların üzerindeki stres azalır" dedi.
       Aras, ”Peygamber Efendimiz kendi sağlığı için uyguladığından, aynı zamanda sünnet olma özelliği de taşır. Hacamat, vücudumuzun çöplüğü olan yumuşak bağ dokusundaki toksik atıkların temizlenmesini sağlayan en kuvvetli yöntemlerden biridir. Dolayısıyla hacamatla vücudumuzun çöplüğünü boşalttığımız için çok önemli bir değer elde etmiş oluruz. İnsan sağlığının bozulduğu durumlarda da uygulanabilir. " şeklinde konuştu.
              Hacamatın bazı hastalıkları tedavi ettiğini söyleyen Aras, "Hacamat, ağrılı rahatsızlıklardan tutun da psikolojik rahatsızlıklara kadar vücut iç organlarının işleyiş sistemi ve sinir sistemini regüle etmede önemli bir rol oynamaktadır. Hacamat ile bağ dokusundaki toksin birikimler temizlendiği için vücut rahatlar. Ağrılı rahatsızlıklarda, özellikle de boyun fıtığı gibi rahatsızlıklarda kaslardaki spazmı çözmekte işe yarar. Migren, baş ağrısı, sırt ağrısı, sırtın tamamındaki ağrılar, bel, bacak problemleri, alerjik bazı rahatsızlıklar, mide problemleri, karaciğer rahatsızlıkları gibi önemli organlarımızın güçlenmesini sağlar. Psikolojik problemlerde de baş bölgesinde uyarılma yapılmaktadır " dedi.
              Hacı Oruç Aras, bu işi hayır için yaptığını, insanların iyileştiği zaman yaptığı duaların kendisi için yeterli olduğunu, hacamat konusunda uzman olduğunu çeşitli şehir ve ülkelerden eğitim aldığını belirterek, ”Hacamat her derde devadır diyebilirim. Hacamat ile vücuttaki kirli kan temizlenmiş oluyor. Kan dolaşımı hızlanıyor. Sırta omuza, dizlere ve kafaya hacamat atıyorum. Hastlarım rahatlıyor ve iyileşiyor. Peygamber efendimiz tarafından tavsiye edilmiştir. Yılda iki kez yaptırmak faydalı olur “şeklinde konuştu.
Hacamat yaptıran bir vatandaşta,” Hacamat faydalı bel ve diz ağrılarım vardı hacamat yaptırarak rahatladım. Her yıl iki kez yaptırıyorum.”dedi. Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.