Iğdır'da, "Kredi ve Yurtlar Spor Olimpiyatları" 8 ilden 168 sporcunun katılımıyla başladı

Tarih : 2024-04-23 / Kategori : Spor

Iğdır'da,

 Iğdır'da, Kredi ve Yurtlar Kurumu Spor Olimpiyatları kapsamında Voleybol Bölge Elemeleri grup maçları başladı.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYGM) tarafından bu yıl 13 branşta 35'incisi düzenlenen olimpiyatlar "Kredi ve Yurtlar Spor Olimpiyatları" adı altınında yapılıyor.

Bu kapsamda, KYGM Spor Olimpiyatları Voleybol Bölge Elemeleri Grup Maçları 8 ilden toplam 14 takım ve 168 öğrencinin katılımıyla Iğdır Kazım Karabekir Spor Salonunda başladı.

Iğdır Gençlik ve Spor İl Müdürü Recai Şahin, yurtlarda barınan öğrencilerin sporu bir yaşam tarzı haline getirmeleri, dostluk ve kardeşlik ruhuyla yarışarak yeni arkadaşlar kazanmalarına katkı sağlamak amacıyla çeşitli branşlarda turnuvalar yaptıklarını belirterek, "Beden ve ruh sağlıklarını koruyarak geliştirmek, serbest zamanlarını olumlu değerlendirmelerine katkı sunarak, kötü alışkınlıklardan uzak durmalarını sağlamak, bilim, sanat ve spor ilerlemelerini işitiyoruz. Çünkü bilimin, sanatın, sporun birleştirici gücü olduğuna inanıyoruz. Ben tüm katılımcı sporcuları ve hocalarına başarılar diliyorum." dedi.

Sporculardan Gültekin Durmaz da turnuvaya Kars'tan geldiğini anlatarak, "Takım olarak çok iddialıyız ve birinci olacağımızdan da eminiz. Bu tür turnuvaların bizleri kaynaştırdığını ve daha çok arkadaş bulmamızda bizlere avantaj sağlayacağın inanıyorum." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Iğdır Gençlik ve Spor İl Müdürü Recai Şahin'ın attığı servisle turnuva başladı.

Tek devreli lig usulüne göre yapılacak olan turnuva, 27 Nisan cumartesi günü oynanacak maçların ardından, kızlar ile erkeklerde 1'inci olan takımlarımı Kırşehir'de yapılacak olan Türkiye Finallerine katılmaya hak kazanacaklar. 

      Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.