İlköğretim Okulu Öğrencilerinden Ermeni Katliamı Belgeseli

Tarih : 2007-12-03 / Kategori : Genel Haber

    Iğdır Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri, Ermenilerin Iğdır'da yaptığı katliamları anlatan belgesel hazırladı.
    Cumhuriyet İlköğretim Okulu Tiyatro Kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan ”Emre'nin Günlüğünden Siz mi, Biz mi?” adlı belgesel, 16 Nisanda düzenlenecek geleneksel kültür ve sanat etkinlikleri programı kapsamında sunulacak.
   

Iğdır'da 1915-1919 yılları arasında Ermenilerin yaptığı katliamları anlatan belgeselin senaryosunu yazan ve yönetmenliğini yapan Türkçe öğretmeni Fatih Kartal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerdeki tarih bilincini artırmak için belgeseli hazırladıklarını belirtti. 
    Kartal, “Öğrencilerimizin tarihi gerçekleri araştırarak öğrenmeleri ve tarih bilincine sahip olmaları için söz konusu belgeseli yaptık” diye konuştu.
    Belgeselde, Ermeniler tarafından Iğdır'da yapılan katliamların anlatıldığını dile getiren Kartal, şunları söyledi:
    “Belgeselde, Emre adlı bir öğrencinin Iğdır'ın kurtuluşu konusunda aldığı ödevi kendimize çıkış noktası olarak belirledik. Emre'nin yaptığı araştırmaları anlattık. Bu araştırmalar sırasında kanıtları, olaylara tanık olanların yakınlarının anlattıklarına yer verdik. 12 öğrencimiz de anlatılanları canlandırdı.”
    Belgesel için özel bir yapım şirketi ile anlaştıklarını kaydeden Kartal, ”Ermeniler tarafından katledilen Türklere ait toplu mezarların bulunduğu Hakmehmet ve Oba köylerinde yaptığımız çekimler 2 ay sürdü. Çekimlerde mekan olarak Ermeniler Tarafından Katledilen Şehit Türkler Anıt ve Müzesi ile Mehmet Çavuş Anıtı'nı kullandık” diye konuştu.
    16 Nisanda yapılacak sunumun ardından belgesel CD'lerinin Iğdır'daki kurum ve kuruluşlara dağıtılacağını belirten Kartal, 600 YTL'ye mal olan belgeselin iş adamlarının desteği ile çekildiğini de sözlerine ekledi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası