Başkan İbrahim Akkuş: Partimiz Özürlülerin yanındadır

Tarih : 2007-12-04 / Kategori : Genel Haber

    Nüfusunun yüzde 12,9'unu oluşturan engelli vatandaşlarımızın günlük hayatta karşılaştıkları sorunlara çözüm bulmak, kendilerine yetebilen bireyler olarak hayatlarını sürdürmek için gerekli olan her desteği sağlamak "sosyal devlet" olmanın önemli bir gereği olduğu kadar AK PARTİ olarak bizim de temel hedefimizdir.
  


Tüm dünyada özürlülere yönelik yapılan çalışmaların ana hedefi; özürlülerin toplumsal yaşamda tam ve eşit katılımının sağlanması ve özürlü vatandaşlarımızın güçlendirilerek fırsat eşitliğinin sağlanmasıdır. İçinde yaşadığımız toplumda ise, özürlülerin kendi problemlerinin yanında var olan toplumsal ön yargılar en az özrün kendisi kadar önemlidir ve mücadele edilmesi gereken bir konudur.
İlk defa iktidarımız döneminde çıkarılan "Özürlüler Kanunu" ve beraberinde getirdiği yenilikler ile özürlü vatandaşlarımızın şartlarında önemli iyileşmeler kaydedilmiştir. Sosyal yaşamın her alanında olduğu gibi özürlü çalışmalarının da bilincinde olan AK kadrolar, özürlü politikalarında dönemimizde kaydedilen başarıdan güç alarak tüm engeli vatandaşlarımızın ve ailelerinin yanında olup, çalışmalar yürütmenin gururu içerisindedir.
    Politika ve söylemlerini yalnız bir güne sığdırmayan, kaydedilen ekonomik basanlardan güç alıp sosyal alandaki gelişmeyi amaçlayan AK PARTİ, bünyesinde bulundurduğu "Özürlüler Koordinasyon Merkezi" ile çalışmalarını tüm il ve ilçe teşkilatlarıyla koordineli hale getirmiştir.
    Partimiz Sosyal İşler Başkanlığına bağlı oluşturulan ve Türkiye genelinde AK PARTİ İl teşkilatlarında var olan Özürlüler Koordinasyon Merkezleri, engelli vatandaşlarımızın refah ve huzurunu sağlamak ve yaşam kalitelerini yükseltmek adına çalışmalarını yürütmekte, ülkemizde engelli vatandaşlarımız için yeni projeler geliştirip çalışmalarına devam etmektedir.
    Bu önemli gün vesilesiyle, tüm engeli vatandaşlarımıza sağlıklı ve mutlu bir gelecek diliyor, "3 Aralık Dünya Özürlüler Günü"nü kutlayarak saygılarımı sunuyorum.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.