Dünya Özürlüler Günü Kutlandı

Tarih : 2007-12-04 / Kategori : Genel Haber

    Dünya Özürlüler Günü sebebiyle Iğdırlı Engelliler, Atatürk caddesi Valilik Önünden İrfan caddesi Halk Eğitim Merkezi'ne kadar bir yürüyüş düzenledi.
    Dünya Özürlüler Günü sebebiyle Iğdırlı engellileri valilik önünden Halk Eğitim Merkezi’ne kadar bir yürüyüş düzenledi.
    Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, Vali Yardımcısı Tuba İnan'ın da katıldığı yürüyüş Halk Eğitim Merkezi önünde son buldu.

    Tekerlekli arabasıyla yürüyen Yeşil Iğdır Engelliler Spor Derneği Başkanı Garip Samançi'de, yürüyüş esnasında yaptığı açıklamada "Bedensel engellilerin hakları, kurumların öğrenmesi bakımından bu günü önemsiyoruz. Bedensel engellilere destek veren Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı'ya teşekkür ederim." dedi.  
    Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törende ise Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, bir konuşma yaptı.
    Karahisarlı, yaptığı konuşmasında: "Bedensel engelli olmak bir eksiklik diye oturup kara kara düşünmek yanlıştır. İnsanın bir eli, bir kolu, bir gözü yoktur diye toplumdan kopamaz. Ben öyle bedensel engelli olmayan insanlar biliyorum ki; çevresine hiçbir faydası yok. Akşama kadar orada burada yiyip içer ve akşamda hanımını döver, toplum ve çevresi ondan nefret eder. Bedensel engelli olmak bir eksiklik değil, önemli olan sevgiden engelli olmamak, gönülden engelli olmamaktır." dedi.
    Sosyal Hizmetler İl Müdürü Erturan Asiloğulları da, engellilerle ilgili birçok yasanın çıktığını belirterek, engelli insanların zincire vurulmasının artık geçmişte kaldığını, engelli olmanın bir ayıp olmadığını ifade etti. Asiloğulları, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü olarak her türlü engelli ile ilgilendiklerini, engellilerle ilgili iki okul ve rehabilitas yon merkezlerinin bulunduğunu, bir tane bayan engellilerin barınacağı eğitim merkezinin Karakoyunlu ilçesine yakında açılacağını söyledi.
    Toplantı Sosyal Hizmet Uzmanı Melek Erçelik'in sunumu ile sona erdi.
    Toplantı sonrasında Zihinsel Engelli Dursun Gele, isimli çocuk Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı'yla birlikte Valilik Makamına geçti. Vali Karahisarlı'nın makamına oturan Dursun Gele burada yaptığı açıklamada, "Sayın valiyi görmeye geldim. Ben masa tenisçiyim. Masa tenisinde dünya şampiyo nu olmak istiyorum. Bir de futbol takımı kurmak istiyoruz. Bunun için 11 bedensel engelli arkadaş ayarladık. Futbol takımı da kuracağız" şeklinde konuştu.
    Gençlik Spor İl Müdürü Nesip Aksu ile Sosyal Hizmetler il Müdürü Erturan Asiloğulları’nın hazır bulunduğu ziyarette Vali Karahisarlı, şunları söyledi; "Dursun Gele, masa tenisinde gerçekten iyi, Türkiye şampiyonasında derecesi var. Kendisine ders vermesi için Gençlik Spor Müdürümüz bir hoca görevlendirdi. İnşallah ondan şampiyonluklar bekliyoruz."
    Dursun Gele, Vali Karahisarlı'nın makamından çıkmadan önce basın mensuplarından Vali Karahisarlı ile birlikte resminin çekilmesini istedi.
    Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı'nın onun okuluna gideceğini öğre nince de çığlık atarak sevincini dile getirdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası