DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLANDI

Tarih : 2007-12-05 / Kategori : Genel Haber

Yeşil Iğdır Engelliler ve Spor Kulübü Derneği inci düğün salonunda düzenlenen gecede "3 Aralık dünya engeliler gününü" kutladı.
Geceye Iğdır Valisi S. Saffet Karahisarlı, Vali Yardımcısı Tuğba İnan, Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek, Halk Eğitim Müdürü Sahibet Turan, Sosyal hizmetler il müdürü Erturan Asiloğlu ve birçok kurum amirleri katıldı.

Gecede günün anlam ve önemi münasebeti ile Vali S. Saffet Karahisarlı şunları belirtti "3 Aralık dünya engeliler gününde engelli olmak hayattan kopmak değildir bir çok engelli kardeşimiz var ki resim yapıyor, Şiir yazıyor, masa tenisi oynuyor, birçok işler yapıyor ben bir şiir yazamam resim yapsam bile onun kadar yapamam buda hayata sımsıkı sarılmanın bir göstergesidir kendimizi ispat edelim engelli olmak sorun değildir yeter ki sevgi engeli olmayalım hep birlik içinde bir birimize destek oldukça önümüzde hiçbir engel duramaz” dedi.
Yeşil Iğdır Bedensel Engelli ler ve Spor Kulubü Başkanı Garip Samançı Bizler engelliyiz adlı şiirini okudu. Slayt gösterimiyle devam eden gecede Nusret Açıktan Türküler ve öğretmenler tarafından hazırlanan müzik dinletisi, Eğitim ve uygulama okulu öğrencileri tarafından hazırlanan tiyatro ve Skeç gösterisi ile vali Karahisarlı halay çekti.
Engelliler adına Yeşil Iğdır Engelliler ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Garip Samançı dernek adına şunları söyledi "Sayın valim değerli konuklar. Yeşil Iğdır engelliler spor kulübü derneğinin düzenlemiş olduğu bu geceye hoş geldiniz. Yeşil Iğdır engelliler spor kulübü derneği 2007 yılında kurulmuş olup ilimizdeki yalnız bedensel engellileri değil tüm engellileri spor ve kültürel faaliyetlerle topluma kazandırmayı amaçlamıştır. Bunu yapmaya çalışırken karşılaştığımız zorlukların başında engelli ailelerinin bi linçsizce engelli çocuklarını topluma çıkarmaktan çekinmeleri, engelli ailelerin engelli çocuklarına oğlum, kızım dışarı çıkma sana bir şey olur gibi yönünde yaptıkları yanlış telkinlerle onların cesaretlerini kırmaları, engellilerin ekonomik özgürlüklerinin olmayışı, iklim ve doğa koşulları, engellilere uygun dernek binamızın bulunmaması, ulaşımda engelliye özgü araçların olmayışı vb. sebepler gelmektedir. Bu amaçlar doğrultusunda derneğimizin ilk faaliyeti sayın valimiz Saim Saffet KARAHİSARLI'nın destekleri ile sayın Başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'dan bir engelli aracı talebinde bulunmuş ve sayın valimiz bu aracı il gençlik spor müdürlüğüne tahsis etmiş sayın müdürümüz Nesip AKSU bu araçta gerekli düzenlemeleri yaparak engelli sporcularımızın hizmetine sunmuştur. Yine derneğimiz sayın valimiz Saim Saffet KARAHİSARLI ve Vali yardımcımız Mitat GÖZEN'in destekleri ile TBESF nin Bursa da düzenlemiş olduğu Türkiye masa tenisi şampi yonasına katılmıştır. Derneğimiz Ankara da Başbakan yardımcımız Mehmet Ali ŞAHİN'le görüşerek basketbol topu ve eşorfmandan oluşan sporcu malzemesi teslim almıştır. Derneğimiz gençlik ve spor il müdürlüğüne bağlı gençlik merkezi ile birlikte Iğdır da ilk defa engelliler arasında masa tenisi turnuvası düzenlemiştir. Yine derneğimiz engelliler ve çocuklar arasında satranç turnuvası düzenlemiştir.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.