MELEKLİ BELDESİNDE SİGARA İÇMEYENLER KAHVESİ

Tarih : 2008-01-22 / Kategori : Genel Haber

 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNİN KARARI 18 AY BEKLENMEDEN IĞDIR'DA UYGULANDI.
 Türkiye Büyük Millet meclisinde kabul edilen kapalı alanlarda sigara içmeme yasağına ilk olumlu tepki ilimize bağlı Melekli beldesinden geldi.
  Belde de bulunan 10 kahve den bir tanesi Kahve de sigara içme yasağı getirdi. Bu yasakla birlikte kahvenin müşterileri arttı. Çok sayıda vatandaşta sigarayı bıraktı. 
 

 Melekli Beldesi Belediye Başkanı Servet Çankaya, "kapalı alanlara getiri len sigara içmeme yasağı olumlu olmuştur. Özellikle çay ve sohbet kahvesi olarak adlandırdığımız bu kahvede 20 gün öncesine kadar sigara içiliyordu fakat, yasağın yasalaşması üzerine çok sayıda vatandaş sigarayı bıraktı. Ve bu kahvede sigara artık içilmiyor. Arada birde çerez ve tatlı alarak akşamları burada güzel sohbetler ediyo ruz. Sigara içenler artık bu kahveye gelmiyor. Herkesi sigarayı bırakmaya, içmemeye davet edi yoruz. İnşallah Türkiye'ye örnek oluruz" dedi.
        Kahvede oturan vatandaşlarda "Sigarayı bıraktıklarını, bundan dolayıda çok mutlu olduklarını, artık sigara dumanları içinde oturmaktan kurtulduklarını belirttiler.
 Kahve sahibi Kani Cangel'de "Kahveme gelen müşterilerin ve belediye başkanımızın isteği doğrultusunda Sigara içmeyi kahvede yasakladık. Müşteriler de arttı. Ayrıca temiz bir ortamda çalışıyo ruz." dedi.
 Kahvede duvarlara sigaranın zararlarını anlatan yazılar arasında bulunan "Sigara Cinsel gücü azaltır" yazısınında Sigarayı bırakmada etkili olduğu belirtildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.