AK PARTİ İL BAŞKANININ BASIN AÇIKLAMASI

Tarih : 2008-01-30 / Kategori : Genel Haber

 Bilindiği gibi 24.01.2008 günkü yerel gazetelerde, MHP İl Başkanı tarafından Sayın Milletvekilimize yönelik haksız eleştiriler yer almıştır. Bu güne kadar AK PARTİ İl teşkilâtı olarak polemiklerden uzak durmaya çalıştık. Iğdır'lılar olarak Iğdır'a hizmet etmenin önemini biliyoruz. Biz, birbirimize karşı hasmane bir tutum içine girerek karalama kampanyaları başlatırsak kendi memleketimize yazık ederiz.

22 Temmuz Genel Seçimleri öncesi teşkilât olarak tüm siyasi partileri ziyaret edip Iğdır' ın sorunlarının çözümü için el ele hep birlikte çalışmak ve birbirimizi karalamama konusunda tüm siyasi partilerimizin İl başkanlarıyla görüş birliğine varmıştık. Bu arada MHP İl Başkanımızı da ziyaret etmiştik. Ama, maalesef Sayın Başkan Sayın Milletvekilimizi hedef alarak haksız ve mesnetsiz eleştirilerde bulunmuştur.
 Biz, Sayın Başkanı yine eleştirmeyeceğiz. Yine bu husustaki sözümüzün arkasında olacağız. Ancak yapılan haksız eleştirileri de cevaplandırmak gerektiği de unutulmamalıdır.
Sayın Başkan sözünün başında Peygamber Efendimizin hadisleriyle başlayıp arkasındanda bir taraftan Nihal ATSIZ gibi birinin sözlerine yer veriyor bir taraftan da cemaatlerden emir alındığını iddia ediyor. Cemaatlerden kasıt dini cemaatler ise o zaman "çık ortaya bunlara karşı olduğunu kamuoyu önünde açık açık söyle ve Peygamber Efendimiz ile Hz.Ali Efendimizin sözlerini yersiz eleştirilerine de alet etme" demek lazım. Kaldı ki atanan arkadaşlardan hiç birinin hiçbir cemaat ile uzaktan yakından ilgisi yoktur. Atanan daire amirlerinin hepsi herkes tarafından çokiyi biliniyor. Bu hususu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.
 Sayın Başkan, Sayın Milletvekilimizin Ömer ARMAĞAN karşısında İl Başkanlığını kaybettiğini de belirterek bir taraftan sayın Ömer ARMAĞAN'ı küçümsüyor bir taraftan da parti içi demokrasinin gereği olan bir yarışa katılmayı ayıp sayıyor. Aynı şeyler kendi teşkilatlarında da olmuyor mu?
 Sayın başkan bir taraftan da Azeri kardeşlerimize sahip çıkma adına "Azerilerin milletvekilimizin aşına tuz kattığını" söylemektedir. Azeri kardeşlerimizin partimize duydukları sempati günden güne artmaktadır ki bu husus Sayın Başkanı rahatsız etmektedir. Çünkü Sayın Başkanın partisinin başka sermayesi yoktur. Bu halka çile ve gözyaşından başka bir şey veremeyeceği daha önce görülmüştür. Azeri kardeşlerimizin partimize olan katkıları hiçbir zaman unutulmayacaktır. Sayın Başkan'a "siz bu güne kadar Azeri olsun Kürt olsun  bu millete ne gibi bir hizmet yaptınız" diye sormak lâzımdır.
 Yapılan atamalarla ilgili şu hususlara açıklık getirmekte fayda mülâhaza edilmektedir..
 1) Tuzluca Milli Eğitim Müdürünü atayan Ak Parti İktidarıdır alan da yine Ak Parti iktidarıdır. Durum iddia edildiği gibi ise aynı iktidar daha önce neden aynı kardeşimizi atadı ?
 2) Tuzluca Devlet Hastanesi Başhekimi Alpaslan Bey kardeşimiz de yine Ak Parti iktidarı tarafından o makama layık görülerek atanmıştır ve halen görevinin başındadır. Bu kardeşimiz pratisyen hekim olduğu için bakanlıktan asaletini almada sıkıntı yaşanmaktadır. Temayül gereği devlet hastanelerine uzman hekim atanmaktadır.
 3) Ağız ve Diş Sağlığındaki hadise de bir nöbet değişimidir. Iğdır'lı bir kardeşimiz alınmış yine ailesi ve liyakati herkes tarafından bilinen bir Iğdırlı kardeşimiz atanmıştır. Siyasi iradenin bu kadar da tercih hakkı doğaldır. Sizin döneminizde yapılan atamalarla ilgili haksızlıkları insanlarımız unutmamıştır.
 4) Ofis müdürü İbrahim Bey'in görevden alınması hususunun partimizle, Milletvekilimizle hiçbir ilgisi yoktur. Bu kardeşimizin ataması ile ilgili tasarruf bizim tamamen dışımızdadır. İsteyen, bakanlıktan öğrenebilir.
5) Milli Eğitim, İl Sağlık Müdürlüğü ve Devlet Hastanesinin mahvedildiğinden bahsedilmektedir. Sayın başkanı insaflı olmaya davet ediyoruz. Halkımızın sizin döneminizde bu kurumlarda çektiği çile ler unutulmamıştır. Bu hususta iktidarımız tarafından gerçekleştirilen reformları halkımız çok iyi biliyor ve seçimlerde de partimize olan güvenini tazelemiştir. Siz bu halka ne verdiniz ?
6) Sayın Başkan, Milletvekilimize atfen "Azeri de Kürt te atamayıp yabancı atıyorum" diyerek bu sözleri eleştiriyor. Sayın Başkan bu sözleriyle Iğdır'lı hemşerileri mizi Kürt, Türk ve Azeri olmak üzere üçe ayırmış olmuyor mu ? O sözler İl Sağlık Müdürlüğü ve Devlet Hastanesi Baş Hekimliğine yapılan atamalar için söylenmişti. Bilindiği gibi İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet OFLAS aslen Van'lı olup Kürt kökenlidir, yerine liyakatinden dolayı  Türk kökenli Dr. Ahmet TAŞ atanmıştır. Hastane Başhekimi Op. Dr. Ahmet YAKUT da Kürt kökenli olup kendi isteği ile emekliğe ayrılmıştır. Yerine, yine değerli ve  başarılı bir Türk kardeşimiz Uz. Dr.Volkan NEHİR atanmıştır.
Sayın başkan!  Dr. Doğan BÜYÜKDAĞ Azeri değil mi? Dr. Güven ÇEÇE Azeri değil mi? Dr. Tevekkül AYRIM Azeri değil mi? İl Milli Eğitim Şube Müdürümüz Adil GÜREL Azeri değil midir? Bu kardeşleri miz Azeri, Kürt veya Türk oldukları için değil, ehil oldukları için atanmışlardır. Bu gün Ziraat Fakültesi Dekanı Iğdır'lı değerli bir hocamızdır. Yarın Allah nasip ederse Iğdır Üniversitesi Rektörü olacaktır. Biz bu insanlarla gurur duyarken Sayın Başkanın temsil ettiği zihniyetin bu ayrımcılığı, bütün bu değerlere zarar vermiyor mu?
 Sayın Başkanı tüm kamu kurumlarını inceleyip kaç Kürt, kaç Azeri'nin veya Türk'ün daire amiri olduğunu incelemeye davet ediyoruz.
 Bahsedilen ve malum zihniyetlerin hafızalarına sığdıramadıkları, hayal olarak gördükleri tüm yatırımlar Iğdır'ımızda da Allah'ın izniyle gerçekleşecektir. Bundan hiç kimsenin zerre kadar tereddüdü olmasın.
 Ayrıca bu vesile ile halkımıza müjdeli bir haber vermek istiyoruz. Sayın milletveki limiz, Melekli toprak kanallarının betonarme kanala dönüştürüleceğini bildirmiştir. Yaklaşık üç milyon YTL.'ye mal olacak olan bu proje, 2008 yılı prog ramına alınmış ve yıllardır yapılamayan bu çalışma aynı yıl içerisinde tamamlanacaktır. Sayın vekilimizin gayretleri neticesinde İç gümrükleme ile ilgili bir şube Iğdır ilimizde açılacaktır. 
Irkçılığı; elinde başka sermayesi kalmayan, bu halka  verecek hiçbir hizmeti olmayan zavallıların kullanmaya tevessül ettikleri çirkin bir yöntemdir. Biz teşkilât olarak her türlü ırkçılığı lânetliyor, şiddetle reddediyoruz.
 Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

   AK PARTİ IĞDIR İL YÖNETİM KURULU

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.