6 MİLYARLIK CAMİ

Tarih : 2008-02-01 / Kategori : Genel Haber

 Son teknolojiyle yapılan Iğdır Merkez Camisinin 2008 yılında yapımının tamamlanıp ince işlerine geçileceği söylendi.
Camiyi Yaptırma ve   Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Yancar, Merkez Camisinin çok titiz çalışmalar sonucunda yapımına başlandığını, çalışmaların hızla sürdüğünü ancak bu büyüklükteki bir caminin özenerek yapılması gerektiğine inandıklarını, bu nedenle yapımının 2008 de bitirileceğini söyledi.

Yancar, "Merkez camimizin inşaaatına titiz çalışmalar neti cesinde başlandı.
Bilindiği gibi Iğdırın zemini sağlam değil. Yeraltı suyu oldukça fazla. Normalde 7 metre ye kadar su çıkmazsa o temel sağlamdır. Oysa bizde   3 metreden çıktı. Bu nedenle zemin toprağından numuneler alınarak üniversitelerde incelendi. Sarsıntılara dayanması için cami japon tekniğiyle  inşaa edili yor.
                Minareleri 20 katlı bir binanın yüksekliği kadar olacak. 2004 yılında temeli atılan merkez camimizin allah izin verirse 2008 de ince işlerine geçeceğiz. Bu yıl kubbeleri yapaca ğız." dedi.
 Cami inşaatı, diyanetin referansı ile vatandaşların verdiği parasal desetek neti cesinde 6 bin YTL'ye mal olacak. Cami'nin zemin katında konfe rans salonu, müftülük binası, hayvan kesim yeri, garaj gibi çok amaçlı bölümlerden oluşacak.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası