Patlıcan Reçeli ve Deri Peyniri Markalaşıyor

Tarih : 2015-01-13 / Kategori : Gündem

Patlıcan Reçeli ve Deri Peyniri Markalaşıyor

             Iğdır'ın markalaştırılmış bir ürünü olmadığını belirten İl Genel Meclisi, ilk adımı attı ve PATLICAN REÇELİ ile DERİ PEYNİRİ'nin marka tescilinin alınmasını kararlaştırdı.

 

                Her ilin kendine has ürünü bulunur, örneğin, "Erzurum'un Cağ Kebabı, Van'ın Otlu peyniri, Kars Kaşarı"  gibi  ürünler, üretildikleri il ile özdeşleşir ve ilin yetkilileri de o ürünün marka tescilini yaptırırlar. İl Genel Meclis Üyesi Cabbar Şıktaş  08-01-2015 Perşembe günü Ocak ayının son oturumunda bir önerge vererek Iğdır'a özel iki ürünün marka tescilinin yapılmasını teklif etti ve İl Genel Meclis Üyeleri oy birliği ile önergeyi kabul ettiler.

                Tarım ve Hayvancılık şehri Iğdır'da  markalaştırdığımız,  ürünümüz ile anıldığımız bir tek Kaysı'mız var. Malumunuz iklim değişikliği sebebiyle Kaysılarımız genelde mevsim geçişlerinde don afete uğramaktadır. Marka tescili bizde olan başkada bir ürünümüz bulunmamaktadır.

                Patlıcan Reçeli ve Deri Peyniri'nin marka tescili ile ilgili İl Genel Meclisine önerge veren Cabbar Şıktaş yaptığı açıklamada: "Markalı ürünlerimizin sayısını çoğaltmak, üreticilerimizi teşvik etmek amacıyla PATLICAN REÇELİ ve DERİ PEYNİRİ'nin marka tescillerini yaptırarak, sektörün canlandırılması, teşvik edilmesi amaçlanmıştır.  İl Genel Meclis Başkanı Abdulkadir Özsular,  Meclis Üyeleri Dilek Yanardağ, Abbas Akdan, Azad Tosun, Kemal Turan, Nevzat Ayrım, Caner Arslan, M. Sıddık Kırag, Abdullah Em, Nuri İrkin konuya büyük bir duyarlılık göstermiş, önergeyi desteklemiş  ve Tarım ve Köy İşleri komisyonuna havale ederek çalışmaları başlatmışlardır. PATLICAN REÇELİ ve DERİ PEYNİRİ isimleri ile markalaşma, bölgemiz açısından son derece önem arz etmektedir.  Bu ürünlerimizin tanıtımını yaptığımız taktirde, üreticilerimizin pazar sıkıntısının olmayacağı, üretim kapasitesinin artacağını ve daha başka çeşitlerin pazarda karşılık bulacağını şimdiden görebiliyorum." dedi.

                Meclis Başkanı Abdulkadir Özsular'ın makamında,  Meclis Üyesi Abbas Akdan tarafından ikram edilen PATLICAN REÇELİ  beğenilerek yenildi. Meclis Başkanı Abdulkadir Özsular yaptığı açıklamada: "Cabbar beyin bu önerisi Iğdır açısından son derece önemlidir. Hem PATLICAN REÇELİ ve hem de DERİ PEYNİRİ'nin markalaştırılması, üreticilerimizi teşvik edecek, Iğdır'ımızın tanıtımına katkı sağlayacaktır." dedi. 

Facebook Beğenenler

  1. kilic 2015-01-13 11:42:31

    kutluyorum sizi cabar bey ,,,, kaysimizin kaysafa yemeyi de igdirimiza hastir,, ve bozbas yemeyi igdirimiza ayittir ,, tandir ekmeyi, lavasi igdira ayitdir,,,saygilar.....

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.