Tatbikat kapsamında, alarm sisteminin çalmasıyla birlikte tüm öğrenciler ve personel, belirlenen tahliye planına uygun şekilde güvenli bölgelere yönlendirildi.
AFAD yetkilileri, yangın anında yapılması gerekenler, yangın söndürme teknikleri ve ilk müdahale konularında bilgilendirme yaptı. Ayrıca, yangın söndürme tüplerinin kullanımı uygulamalı olarak gösterildi.
Okul yönetimi, afet farkındalığını artırmak ve öğrencilerine güvenli yaşam bilinci kazandırmak amacıyla bu tür eğitimlerin devam edeceğini belirtti. AFAD yetkilileri ise afetlere karşı bilinçli olmanın ve düzenli tatbikat yapmanın hayati önem taşıdığına dikkat çekti.Bu önemli tatbikata katkı sağlayan AFAD ekibine ve tüm katılımcılara teşekkür ederiz. Unutmayalım, afetlere karşı hazırlıklı olmak hayat kurtarır!
Allahverdi Şıktaş


