Düzenlenen programa Vali vekili Bilgehan Karanfil, Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Sağlam, Iğdır Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, İl Emniyet Müdürü Melih Ekici, İl Genel Meclis başkanı Kurban Oluz, Aralık Kaymakamı Kemal Duru, Jandarma komutanı Hakan Başakcı, Emniyet müdür yardımcıları ile polisler katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından şehit polisler için hazırlanan slayt gösterisi gösterildi. Salondakiler duygulu anlar yaşadılar bazı polislerin ağladığı görüldü. Okunan dualarla şehit polisler anıldı.
Programda konuşan Vali vekili Bilgehan Karanfil , “Bugün burada 2 yıl önce şehit olan polislerimiz anmak için toplandık.Bir çoğunuz burada yoktunuz olay olduğu zaman ben buradaydım. Herkesin talıp olduğu bır makama ulaştılar. Tabi geride acı bıraktılar. Allahın taktiri. Bir mülkü amirim. Bir şehit acısını bu kadar yaşadığımı hatırlamıyorum. Beni çok etkiledi.Hala hatırlayınca tüylerim diken diken oluyor.Onlar görevlerine gidiyorlardı. İlk şehitlerimiz değildi son şehidimizde olmayacaktır. Bu topraklar şehit kanlarıyla sulanmıştır. Bu bayrak rengini şehit kanından almıştır. Herhalde Kıyamete kadarda şehit vermeye devam edeceğiz.inşallah az veririz.Herhalde Allahın özel seçtiği bir topluluk milletiz ki o makamı fazlasıyla veriyor.
Şehitlerimiz peygamberimizin yanındadırlar. Bütün şehitlerimize Allah tan rahmet diliyorum. Biz ne yaparsak yapalım onarlın mertebesine ulaşamayacağız.Şehitler bizi birleştirir.
Terör belasını bitireceğiz. Sonunu getireceğiz. Hepimiz şehitlik mertebesine talibiz.
Şehitlik mertebesine ulaşan Polislerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Allah geride kalanlara sabır versin.
Bizler onların geride bıraktıkları kutsal emanetlerine sonsuza değin sahip çıkacağız. ” dedi.