Koronavirüs’ün dünya genelinde tehlikeli seyri sebebiyle ülke genelinde alınan önlemler çerçevesinde sınır kapıları kapatılmış ve tüm sınır kapılarında olduğu gibi Iğdır Nahcivan sınır kapasından da sadece Azerbaycan vatandaşı Nahcivan’a, Türk vatandaşı da Türkiye’ye geçiş yapabilmektedirler.
Nahcivan sınır kapısından ülkemize giriş yapan Türk vatandaşları Iğdır Spor Müdürlüğüne ait KYK yurtlarında oluşturulan bir bölümde karantinaya alınmış ve 14 günlük süre zarfında gözlem altında tutulacakları öğrenilmiştir.
Gözlem altında tutulan kişilerin sayısı ile ilgili net bir bilgi verilmezken, yurda giriş yapan kişilerde test yapılıp yapılmadığı, yapılmış ise virüs bulunup bulunmadığı bilgisi de paylaşılmamıştır.
Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca yurt genelinde gece gündüz takibat ve çalışmalarını sürdürmektedir. Halk olarak bizlerin de sağlık çalışanlarına yardımcı olması şarttır. Bu bağlamda Valiliğin dedikoduları önlemek ve şehir efsanelerini bertaraf etmek için halkı bilgilendirir açıklamalar yapması gerekmektedir.