Türkiye, Rusya, Ukrayna, Gürcistan, Fransa ve İspanya'dan 150 temsilcinin katıldığı sempozyum başlamadan temsilciler, Haydar Aliyev'in anıtına çiçekler koydular. Sempozyumda ilk olarak Gence şehrinin kültürel yaşamını yansıtan video gösterimi yapıldı.
Sempozyumun açılış konuşması yapan Gence şehri İcra Hâkimiyeti Başkanı Elmar Veliyev katılımcıları selamlayarak, onlara Azerbaycan devletinin kurucusu, mimarı olan Haydar Aliyev'in onurlu hayat yolundan, ülke yönetimindeki tüm dönemlerde elde edilen başarılardan, bağımsız Azerbaycan devletinin ve devlet yapısının güçlendirilmesinde ulu önderin olağanüstü hizmetlerinden bahsederek Haydar Aliyev'in "Azerbaycan'ın bağımsızlığı süreklidir, Dönmez ve ebedidir" fikri ile sözlerini tamamladı.
Gence Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yusibov, sempozyumun katılımcılarına Azerbaycan halkının milli lideri, seçkin devlet adamı Haydar Aliyev'in zengin teorik bilgisinden, ülkenin ve halkın kaderinde, kapsamlı kalkınmasına, başarılar kazanmasında eğitimin özel rolünü, önemini her zaman dikkate aldığını vurguladı.
Iğdır Üniversitesi Rektörü Mehmet Hakkı Alma da, başkanlığındaki üniversitede eğitim sistemi ve etkinliğinden, ülkemizdeki yükseköğretim okulları ile işbirliği yapmaya hazır olduklarını kaydetti. Uluslararası bilimsel sempozyum sonuç bildirisinin okunması ile toplantı sona erdi.
Sempozyum ile ilgili olarak konuşan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Bu tür bilimsel faaliyetlerin çok yararlı olduğunu, bilimin evrensel dilinin bu tür toplantılarla daha güzel ortaya çıktığını belirterek, bunların sıklaştırılmasının yararlı olacağını kaydetti.
Eğitim
Yayınlanma: 09 Mayıs 2017 - 00:00
Rektör Alma Gence Devlet Üniversitesinde Düzenlenen Modern Doğa Bilimlerinin Aktüel Sorunları Konulu Sempozyuma Katıldı
Iğdır Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Gence Devlet Üniversitesi’nde "Gence BDT Kültür Başkenti 2017" projesi çerçevesinde Haydar Aliyev'in doğumunun 94. yıldönümü dolayısıyla "Modern Doğa Bilimlerinin Aktüel Sorunları" konusunda düzenlenen uluslararası bilimsel Sempozyumu’na katıldı.
Eğitim
09 Mayıs 2017 - 00:00
İlginizi Çekebilir