İlimizde süt sığırcılığı yapan 100 işletmeye bir yıl boyunca Tarımsal Yayım hizmeti verilecektir. Tarımsal yayım yapan kişiler Bakanlığımız tarafından daha önceden düzenlenen eğitim ve sertifika ile yetkilendirilmişlerdir. İlimizdeki süt sığırcılığı yapan işletmelere hayvan hastalıkları, buzağı ölümleri, rasyon hazırlama, süt hijyeni, aşılama, kolostrum, barınak hijyenleri vb konularda gerek teorik gerekse uygulamalı yayım hizmetleri sunacak.
Bakanlığımız 2017 yılında üretici örgütlerine her bir tarım danışmanı için yıllık 35.000 tl destekleme vermektedir. Ödenen Tarımsal Yayım Desteğinin tamamını sadece tarım danışmanı maaşı ve sigorta giderleri olarak kullanılacağının ve her bir danışmanın aylık maaş ve sigorta giderleri toplamı en az 2916 TL. olduğunu bildirildi.
İl Müdürlüğü Toplantı salonunda İl Teknik Komitesi İl Müdürü Özkan YOLCU, başkanlığında toplanmış ve Iğdır Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği bünyesinde hizmet veren tarımsal yayım danışmalarının saha ve büro denetimleri komisyonumuzda görüşülmüş ve Iğdır Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine 1. Dilim olan ödemesinin yapılması hakkında komisyonumuz karar verildi.
Genel Haber
Yayınlanma: 01 Ocak 2018 - 00:00
TARIMSAL YAYIM VE DANIŞMANLIK DESTEKLEMESİ TOPLANTISI İLİMİZDE YAPILDI
24.10.2017 Tarih 30220 Sayılı Resmi gazetede Yayımlanan Tarımsal Yayım Desteklemesi Ödenmesi Yapılması Hakkında Tebliğ (2017/34) kapsamında İlimizde Damızlık Sığır yetiştiriciler Birliğini Bakanlığımız Tarafından yetkilendirilmiş ve bünyesinde 2 Tarımsal Yayım Danışmanı ile hizmet vermeye başladı.
Genel Haber
01 Ocak 2018 - 00:00
İlginizi Çekebilir