SİYER-İ NEBİ BİLGİ YARIŞMASININ FİNALİ YAPILDI

Tarih : 2016-05-23 / Kategori : Eğitim

SİYER-İ NEBİ BİLGİ YARIŞMASININ FİNALİ YAPILDI

            Iğdır Anadolu İmam Hatip Lisesinin organizatörlüğünde düzenlenen Siyer-i Nebi bilgi yarışmasının finali gerçekleştirildi.

 

 Iğdır Anadolu İmam Hatip Lisesinin konferans salonunda düzenlenen yarışmada Haydar Aliyev Fen Lisesi birinci oldu.
          Daha önce ön elemesi yapılan yarışmaya 15 okul arasından finale kalan 5 okul Haydar Aliyev Fen Lisesi, 70. Yıl Cumhuriyet Teknik Lisesi, Mehmet İşler Sosyal Bilimler Lisesi, İMKB Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi katıldı.
                İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Okul Müdürleri, öğretmen ve Öğrencilerin katıldığı yarışma açıklandı; Haydar Aliyev Fen Lisesi 1., Anadolu İmam Hatip Lisesi 2. ve İMKB Anadolu Lisesi 3. oldu.                    
                  İl Milli  Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, “Yarışmaya katılan tüm öğrenciler bizim gönlümüzün birincisidir.” dedi.
“Hz. Muhammed Müslümanlar için tek örnek ve tek önderdir”
               İl Milli  Eğitim Müdürü  Hakan Cırıt, “Hz. Peygamberin hayatını bize anlatan Siyer-i Nebi dersini seçmeli olmasına rağmen vatandaşlarımızın çok rağbet göstermesi hepimizi memnun ediyor. Iğdır  Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Değerler Eğitimi Komisyonu tarafından geleneksel hale getirdiği Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması siz gençler tarafından da çok ilgi  görüyor. Tabi ki bu sadece bilgi yarışması değildir. Hz. Peygamberi bilmek, Hz. Peygamberin hayatını örnek almaktır. Çünkü O, Müslümanlar için tek örnek ve tek önderdir. O, en yüksek ahlak üzerine yaratılan Allah’ın en sevgili kuludur. İşte bu nedenle O bizim için örnek alınacak yegâne insandır. Gruplarında birinci olarak final yarışmasına gelen tüm öğrencilerimiz bizim için birincidir.” şeklinde konuştu.
         Yarışma sonunda İl Milli  Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ve diğer okul müdürleri tarafından dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.