İMKB ANADOLU LİSESİ’NDE ‘‘VATANIM TÜRKİYE’Yİ SEVİYORUM’’ PROGRAMI

Tarih : 2017-01-13 / Kategori : Eğitim

İMKB ANADOLU LİSESİ’NDE ‘‘VATANIM TÜRKİYE’Yİ SEVİYORUM’’ PROGRAMI

        İMKB Anadolu Lisesi müdürü Yılbay GÜNGÖR, öğrencilerin yeteneklerini sergileyebilmeleri için bütün imkanları seferber etmiştir. Öğrencilere önderlik yapan sayın müdürümüz, eğitim ve öğretimin vatan sevgisiyle içselleştirilmesiyle tamamlanacağına dair inancının tam olduğunu söylemiş ve bu konuda her türlü desteği sağlayacağını da belirti.

Bu sebeple İMKB Anadolu Lisesi’nde, Vatan sevgisini ön plana çıkarmak, birlik, beraberlik bilincini öğrencilere yaşatabilmek amacıyla; Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni İskender AYBUĞA önderliğinde vatan sevgisi adlı bir program düzenlendi. Programa milli eğitim müdür yardımcısı sayın Murat AYDOĞDU davet edildi. 
    Program, şehitlerimiz için saygı duruşu, İstiklal Marşı, Kur’an-ı Kerim tilaveti, vatanımı seviyorum adlı tiyatro gösterileri, şiir ve ilahilerle ve anı fotoğraflarıyla tamamlandı.
Programda şanlı tarihimize bakılarak bu vatanın kolay elde edilmediği, uğrunda yüz binlerce yiğit canın şahadete koştuğu Türkiye’mizde birlik, beraberlik ve kardeşçe yaşamamız gerektiği mesajları vurgulandı. Bir ülkede halkın özgürlüğüne ve yaşamına kast eden her türlü davranış ya da zorla kabul ettirilmek istenen her türlü düşünce ülkeyi karanlığa götürmekten başka bir şeye sebep olmaz. Bu nedenledir ki programdaki ana düşünceler bir bütün olabilmiştir.Bu yüzden toplumlar dışarıdan veya içeriden gelecek her türlü saldırılara karşı her zaman hazırlıklı olmalıdır. Birbirlerine bu zor günlerde kenetlenmeli, birbirlerine güven içinde yaklaşmalıdır, düşünceleri ön plana çıktı.
    İMKB Anadolu Lisesinde bu ve bunun gibi program ve organizasyonların sıkça yapılması ciddi anlamda bu konuya büyük önem verdiğini göstermektedir. Okul Müdürü Sayın Yılbay GÜNGÖR bu programların yapılmasında öğretmen ve öğrencilere gereken desteği vermekte ve öğrencileri sık sık bu konuda teşvik etmektedir. Bunu okul müdürümüz şu sözlerle ifade etti: ‘‘ Bizler geleceğin vatanseverlerini bilinçli bir şekilde yetiştirmekle sorumluyuz. Bu bilinçle, elimizden gelen her türlü desteği sağlamakta tereddüt etmeyeceğiz.’’ Dedi. Programda görev alan öğrenciler ödüllendirildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası