Iğdır’da "Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu" toplantısı gerçekleştirildi

Tarih : 2017-02-15 / Kategori : Eğitim

Iğdır’da

  Okul- Sektör İşbirliğinde Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulunun 2017 Yılı 1. Toplantısı gerçekleştirildi.

 

  Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, başkanlığında yapılan toplantıda, sektör temsilcileri, ilgili meslek kuruluşları, meslek ve teknik öğretim kurumları arasında yapılabilecek işbirlikleri ve bu işbirliğinin devamı için gerekli çalışmalar değerlendirildi.
              Toplantıda İl Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Güneş, mesleki eğitim veren okullar, eğitim programları ve öğrenci sayılarıyla ilgili sunum yaptı.
                  Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt,” 2023 vizyonuna uygun Ülkemizin sahip olduğu genç nüfusu nitelikli bir mesleki ve teknik eğitimden geçirmemiz  lazımdır.Gençlerimizi kabiliyetlerine göre yetiştirmeliyiz. Nitelikli eleman yetiştirmek ülke sanayisine katkı sağlamak demektir. Nitelikli mesleği olan öğrenciler yetiştirmeliğiz Bunun için  nitelikli bir meslek eğitimi için okul-sektör işbirliğinin artması gerekmektedir. Karşılıklı işbirliğinin her iki tarafa da fayda sağlayacaktır. “dedi
                 Toplantıda Iğdır  Mesleki ve Teknik Anadolu liselerinde eğitim gören öğrencilerin mesleki ve staj eğitimlerini yapmalarında kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel sektörün de desteğinin sağlanması gerektiği, bu konuda Devletin katkı yaptığı hususular belirtildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.