Bakanlardan Iğdır'a Ziyareti

Tarih : 2017-04-05 / Kategori : Siyaset

Bakanlardan Iğdır'a Ziyareti

           Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Iğdır'da içme suyu isale hattı ve arıtma tesisinin temel atma törenine katıldı.
      

 

 Törene Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, AK Parti Iğdır İl başkanı Ahmet Tutulmaz, Iğdır Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
           Törende konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Çağrı merkezi için Talimatı verdik. 200 kişiyi hemen, daha sonra arttırmakla ilgili çalışmayı bu sene inşallah başlatıp gençlerimize istihdam sağlamış olacağız. Bir şeyi daha çok önemsiyor ve her Iğdır’a geldiğimde söylüyorum. Bizim diğer illerle olan kalkınmışlık farkını gidermemiz için koşmamız lazım. İşte onun içinde cazibe merkezleri programı çok önemliydi ve cazibe merkezleri programlarını başlattık. Iğdır, Kars, Ardahan ve Ağrı bir bölge. Bunun gibi 23 ilimiz var. Cazibe merkezleri ile ilgili teklifler ve başvurular alındı. Binlerce kişiye istihdam onlarca fabrika yüzlerce milyon dolar burada inşallah yatırım yapılacak. “ dedi.
     Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da, “ Iğdır merkez başta olmak üzere bütün ilçeler, belde ve köyler dahil 77 yerleşim yerine su verilecek . Çok muhteşem bir yatırımın temelini atmak için Iğdır’a geldik. Iğdır tarihine bu bir milat olarak geçecektir. Ünlendi barajına bir regülatör yapıyoruz. Muhteşem bir içme suyu ile arıtma tesisi ve isale hat dediğimiz boru hattıyla bütün bu yerleşim alanının su meselesini 2045 yılana kadar memba suyu içecek kadar güzel lezzetli bir suyla buluşturuyoruz” şeklinde konuştu.
     Tören, DSİ Temel atma merasimi ve Orman Köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve Orköy kredi sertifikaları dağıtımının ardından Iğdır orman ve Su işleri Müdürü Taner tazegün tarafından hazırlamış olan Iğdır’ın ilk kent Ormanının eski ve yeni halinin görsellendiği resim sergisi gezildi. Program Öğrencilere fidan dagıtımıyla son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.