Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı

Tarih : 2017-04-28 / Kategori : Genel Haber

Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı

         Iğdır Ticaret Odası Genel sekreteri Gökçen Turan ve Kadın girişimcilerinin önderliğinde kadın işletmelerine Finansman ve Danışmanlık desteği programını içeren seminer düzenlendi.

 

     Eğitim Ticaret odası meclis toplantı salonunda verildi.
    TEB banka Müdürümüz Erhan Ayhan ve İş bankası Yetkililerinin katıldığı toplantıda kadın girişimciler programla ilgili detaylı bilgiyi Kıdemli Kadın Girişimciliği Uzmanı Belgin Güzaltan tarafından verildi.    
    Programla ilgili açıklama yapan başkan Kamil Arslan; Avrupa Birliği, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye İş Kurumu tarafından finanse edilen ‘Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı’nın temel hedefi; Türkiye'de kadın girişimciliğinin ve kadınların iş hayatına katılımının geliştirilmesidir. Programın uygulama süresi 2014 – 2017 yılları arasında toplamda 4 yıldır.
                  Programın amacı;
         Kadınlar tarafından yönetilen KOBİ’lerin sürdürülebilir büyümeleri ve istihdam yaratmaları için finansmana erişim konusunda desteklenmeleri,
         Programa katılan bankalara sağlanan teknik destek aracılığı ile kadınlar tarafından yönetilen KOBİ'leri hedefleyen sürdürülebilir kredi mekanizmalarının oluşturulması,
         Kadınların sahibi olduğu ve kadınlar tarafından yönetilen KOBİ'lerin bilgiye erişim, finans dışı iş geliştirme hizmetleri ve iş ağları fırsatları konularında desteklenmesidir.
                Program Türkiye genelinde toplamda 15.000’den fazla kadın girişimciye ulaşmayı hedeflemektedir.
    Program 250'den az çalışanı olan ve yıllık cirosu 50 milyon Euro’dan az veya toplam bilançosu 43 milyon Euro’dan az olan işletmelere yöneliktir. Bunun yanı sıra, şirketin genel operasyonel yönetim sorumluluğu bir kadının elinde olmalıdır. Kadın yönetici şirketin belli bir miktar ya da tüm hisselerinin sahibi de olabilir, ancak bu bir ön koşul değildir.
    Programa Türkiye'de dahil olan Bankalar; QNB Finansbank, Türk Ekonomi Bankası (TEB), Türkiye İş Bankası, VakıfBank ve Garanti Bankası’dır. Ayrıca Türkiye'de kadınların girişimciliğini teşvik etmek  için TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, KAGIDER, TESK, Bölgesel Kalkınma Ajansları, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları, KOSKEB, TurkishWIN ve Kadın Girişimciliğini destekleyen  Sivil Toplum Kuruluşları ile de yakın bir şekilde çalışılmaktadır.
    Ayrıca program kapsamında; kadın işletmelerinin performanslarını daha iyi anlayabilmeleri ve gelişim alanlarını saptayabilmeleri için ‘’İşletme Merceği’’ isimli online bir uygulama geliştirilmiştir. İşletme Merceği uygulamasına tüm kadın girişimci ve yöneticiler, programın resmi web sitesi olan www.kadinisletme.com adresinden ücretsiz olarak ulaşabilmektedir. Uygulama programdan faydalanmak isteyen kadın işletmelerine yol gösterici niteliktedir.
    Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı ve başvuru süreci hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için www.kadinisletme.com adresini ziyaret edebilirsiniz.dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.