Söz konusu model ile çiftçilerimizin tarımsal üretimde kullanacakları girdiler ile makine ve ekipmanların toplu olarak daha uygun fiyatlara temin etmesi ve yapılacak ürün alım garantisi sözleşmeleriyle de ürünlerinin pazarlama problemlerini çözüme kavuşturmaları sağlanacaktır.
Model kapsamındaki çiftçilere Bakanlık tarımsal destekleme ödemelerine % 30 ilave destek ödenmesine ilişkin Tarımsal Destekleme ve Yönlendirme Kurulu Kararı alınmış olup, Bakanlar Kurulu Kararı'nda değişiklik çalışması devam etmektedir.
"Talebe Göre Birlikte Üretim Modeli" çalışmaları kapsamında, İl Müdürü Özkan YOLCU'nun direktifleri doğrultusunda İlimizde belirlenen 3 Köyde (Karakoyunlu Merkez ve Koçkıran Köyleri İle Merkez Akyumak Köyü) dönem dönem toplantılar yapılarak proje hakkında üreticilerimiz bilgilendirilmiştir. Arazi Toplulaştırma ve Tarımsal Altyapı Şube Müdürümüz Lilifer TURAN'ın ve Karakoyunlu İlçe Müdürümüz Cemil ARAT'ın Proje Yürütücüsü olarak görev yaptığı bu önemli projede her köy için 1 Ziraat Mühendisi Teknik Koordinatör olarak görevlendirildi.
Tohum, gübre ve ilaç desteğinin yanı sıra adı geçen 3 köyümüzde de proje ortaklarının ortak kullanımına verilecek ''Çok Amaçlı Silaj Paketleme Makinası'',''Sıra Bağımsız Silaj Makinası'', ''Gübre Düzenekli Pnömatik Mibzer'' ve ''Ot Silaj Makinası'' gibi tamamı hibe yoluyla alınacak makinalar bulunmaktadır. Kurumumuz ile koordinasyonu sağlayacak, projenin uygulanmasında destek olacak şekilde her köy için Muhtar ve 2 üyeden oluşan Proje Yönetim Komisyonu oluşturulmuş ve Bakanlığa bildirilmiştir.”dedi.
Yolcu, Ayrıca Proje yürütücülerimiz, Iğdır Tarım Kredi Kooperatifi yetkilileri ile bir araya gelerek Projenin ayrıntılarını konuştukları bir işbirliği toplantısı da gerçekleştirmişlerdir.” şeklinde konuştu.
Genel Haber
Yayınlanma: 12 Haziran 2018 - 00:00
AKYUMAK KÖYÜNDE TALEBE GÖRE BİRLİKTE ÜRETİM MODELİ TOPLANTISI YAPILDI
Kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, bitkisel ve hayvansal üretimin sürdürülebilirlik prensiplerine uygun olarak köy bazında geliştirilmesi, Bakanlığımız ve çiftçilerimizin üretimin her aşamasında birlikte hareket etmesinin sağlanması amacıyla 2018 yılı için 81 ilimizin 250 köyünde "Talebe Göre Birlikte Üretim Modeli" uygulamasına başlandı.
Genel Haber
12 Haziran 2018 - 00:00
İlginizi Çekebilir