Orman ve Su İşleri Bakanlığı Iğdır İl Şube Müdürü Mete TÜRKOĞLU, 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunundaki değişiklikler yeni uygulamalar, mevzuat, yaşanan olumsuzluklar ve Merkez av komisyon kararları Avlanma limitleri, Avlaklarda yasaklanan Avlanma araç gereçleri, Av hayvanlarının türlerine göre avlanmanın başlangıç bitiş tarihleri, Avlanma zamanı, koruma altına alınan Av hayvanları, İl genelinde avı yasaklanan türler, Merkez av komisyonunca Avlanmanın yasaklandığı sahalar, Korunan Alanlar hakkında bilgilendirme yaptıklarını belirtti.
Türkoğlu, Iğdır İl Şube Müdürlüğümüzce Kaçak Avcılığın önüne geçilmesi için 4915 sayılı Kara Avcılığı kanununun ilgili maddeleri doğrultusunda Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Köy Muhtarları ve köy bekçileri koordinasyona önem verilmektedir.
Genel ve devlet avlaklarında yapılacak av koruma- kontrol çalışmasında avcının, belgeleri (Avcılık Belgesi, Avlanma pulu) yanı sıra AVBİS ( Avlak Bilgi Sistem) ’ten almış olduğu avlanma rezervasyon belgesi çıktısı, Avcılık belgesi ve avlanma izin belgesini yanında bulundurmadan avlanması halinde 30,00 TL. yada bu belgeyi almaması halinde, Avlaklarda izin almadan avlanma ve MAK Komisyonunca avlanmaya yasaklanan avlaklarda avlanması durumunda 350,00 TL. idari para cezası, Avlanma limiti üzerinde veya Korunan hayvan türlerini avlamaları halinde her bir hayvan başına 100,00- 75 bin TL. arasında Tazminat para cezası verilecektir. ”şeklinde konuştu.
Genel Haber
Yayınlanma: 01 Ağustos 2016 - 00:00
KAÇAK AVCILIĞI ÖNLEME
13 Ağustos 2016 tarihinde başlayacak Av sezonu da, İlimiz genelinde Kaçak avcılıkla daha etkin mücadele etmek için Köy Muhtarları ve azaları ziyaret ediliyor.
Genel Haber
01 Ağustos 2016 - 00:00
İlginizi Çekebilir