Iğdır'a 67 kilometre uzaklıktaki Balıklı Göl, Aras Dağları üzerinde oluşum bakımından lav set gölü olarak nitelendiriliyor. Yaklaşık 30 kilometrekare alana sahip olan göl, vatandaşlar tarafından çok fazla bilinmiyor.
Deniz seviyesinden 2 bin 241 metre yükseklikte ve en derin yeri 37 metre olan Balıklı Göl, kırmızı benekli alabalığıyla ün kazandı. Uluslararası 135 önemli sulak alandan biri olan gölde bulunan adada kadife ördekler kuluçkaya yatıyor. Balıklı Göl çevresinde ise kartal, tavşan, şahin, keklik, tilki, martı, kurt, yaban ördeği, bıldırcın ve çulluk gibi hayvanlar yaşıyor.
Iğdır Orman ve Su İşleri Müdürü Mete Türkoğlu, beraberinde aynı kurumda Orman Mühendisi olan Kübra Demir Doğanay ile birlikte Balıklı Gölde incelemelerde bulundu. Orman ve Su İşleri Müdürü Mete Türkoğlu, "Balıklı Göl piknik ve mesire alanları yapılmalı, şehir yaşamından uzaklaşmak ve dinlenmek için ideal bir yer. Göç eden kuşları görmek mümkün. Olta ile kırmızı benekli alabalık avlanabilir. Balıklı göl, mutlaka eko turizme kazandırılmalı" diye konuştu.
Orman Mühendisi Kübra Demir Doğanay ise Balıklı Göl'ün seyrine doyumsuz bir güzelliğe sahip olduğunu söyledi.
Genel Haber
Yayınlanma: 15 Ağustos 2016 - 00:00
Taşlıçay ile Tuzluca arasındaki Balıklı Göl'de hedef eko turizm
DOĞU'nun sınır kentleri Iğdır'ın Tuzluca ile Ağrı'nın Taşlıçay ilçeleri arasında, deniz seviyesinden 2 bin 241 metre yükseklikte bulunan Balıklı Göl'ün turizme kazandırılması için çalışmalar yapılıyor.
Genel Haber
15 Ağustos 2016 - 00:00
İlginizi Çekebilir