İnşaatlar Aralıksız Denetleniyor

Tarih : 2012-07-10 / Kategori : Genel Haber

İnşaatlar Aralıksız Denetleniyor

Iğdır Belediyesi, bütün mahallelerde inşaatları aralıksız denetlemeye devam ediyor.

Iğdır Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne bağlı Yapı Kontrol ekipleri, belediye imar planı sınırlarında kaçak yapı denetimlerini aralıksız sürdürüyor. İnşaat ruhsatı alınmadan yapımına başlanan yapılar, Yapı Kontrol ekiplerince kontrol ediliyor ve inşaat ruhsatı olmayan subasman seviyesindeki yapılar, ya yıktırılıyor, ya da yıkılıyor.
İmardan sorumlu Başkan Yardımcısı Adem Yaşa ile birlikte Zabıta Müdürü Erdal Bagane, İmar İşleri Müdür Vekili Cahit Muhulkanlı ile birlikte inşaatları denetlediler.
Bazı kişilerin yerel yönetimlerin iyi niyetini kötüye kullandığını ve boşluktan faydalanarak verilen ruhsatın dışında veya ruhsatsız inşaat yapıldığını belirten Başkan vekili Hüseyin MALK: “Yönetimi devraldığımız günden bu yana şehir planlaması ve imar ile ilgili önemli çalışmalar yaptık. Gelişen ve değişen dünya şartlarına her zaman uyum sağlayabilecek yapıda bir sistem kurmaya ve geleceğe miras bırakacağımız kentin daha yaşanılabilir bir kent olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Doğal dengeye ve diğer ekolojik unsurlara karşı saygılı bir çevreyi ve yapıyı hedefliyoruz. Çalışmalarımız da bu yönde yürütülüyor. Kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için de gerekli tedbirleri alıyoruz. Bu binalar ile ilgili olarak kaçak kat tespit ettiğimiz zaman mühürleyerek ruhsatlarını iptal ettik. Vatandaş mühür fekki yaparak inşaatına tekrar devam etmiş, biz de kaçak yapı para cezası ile birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Birçok noktada kaçakla mücadele hızlı bir şekilde sürüyor. Bu çalışmalarla planlı şehirleşmeye doğru yönelmek, kaçağın önüne geçmek, buna bağlı olarak şehrin yenilenmesine katkı sağlamak istiyoruz. Nerede nasıl, kanuna aykırı bir yapılaşma varsa kurumsal olarak, bunun üzerinde ciddi bir çalışma yapılıyor. Bu çalışmaları belediye olarak hassasiyetle yürütmekteyiz. Vatandaşlarımızdan kaçak yapı konusun da duyarlılık bekliyoruz. Kent estetiğinin sağlanması, daha sağlıklı bir kent oluşturulması için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye kararlıyız.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.