Iğdır Valiliğinden Basın Açıklaması

Tarih : 2012-07-10 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Valiliğinden Basın Açıklaması

Vali Amir Çiçek, Bazı yayın organlarında yer alan “Aklını Yitirdi Gazi Olamadı” başlıklı haber yazısı ile ilgili olarak hazırlanan basın açıklamamız aşağıya çıkartılmıştır.

“Aralık İlçesi Yukarı Çiftlik Köyünde ikamet eden ve 1986 doğumlu Rıza GÜL 1986/4 tertip olarak, Tunceli İli Pülümür İlçesi Kocatepe Jandarma Karakolunda, Jandarma Er olarak vatani görevini yapmakta iken 04 Haziran 2007 tarihinde bölücü terör örgütünün, görev yaptığı Jandarma Karakoluna düzenlemiş oldukları saldırı neticesinde çatışmada görev alan Rıza GÜL olay sonrasında psikolojik sorunlar yaşamıştır.
Adı geçenin 3713 sayılı Kanunun 4131 sayılı eklenen Kanun ilgili maddesi uyarınca kendisi ve çocuklarının sosyal haklardan faydalandırılması amacıyla durumunun “Gazi” kapsamında değerlendirilebilmesi için Tunceli Valiliğinden 24 Mayıs 2012 tarih ve 921 sayılı yazı ile bilgi ve belgeler talep edilmiş olup, anılan Valilikten cevap beklenmektedir.
Ancak bu yazışma süreci içerisinde vatandaşımızın mağdur olmaması için, 2022 sayılı Kanun kapsamında maaş bağlanmış, ayrıca evde bakım ücreti almakta olup, Aralık İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından da yapılan yardımlardan faydalandırılmaktadır. Bu kapsamda Vakıf tarafından aylık nakdi yardım, 2 çocuğuna 2011-2012 yılı eğitim öğretim yardımı olarak  nakdi yardım yapılmış ve ayrıca genel sağlık sigortasından yararlanmaktadır.” şeklindedir.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.