Iğdır Üniversitesine Anlamlı Ziyaret

Tarih : 2012-07-10 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Üniversitesine Anlamlı Ziyaret

Selahattin Özgündüz; “Hangi mezhebe mensup olursa olsun Müslümanlar “biz” demeli…” dedi.

İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz ile birlikte Dini Alim Selahattin Özgündüz Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.
Oldukça samimi bir havada geçen ziyarette, Dini Alim  Selahattin Özgündüz, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz’a başarılı çalışmaları dolayısı ile teşekkür etti. Selahattin Özgündüz “özellikle, Iğdır gibi Caferilerin yoğun yaşadığı bir bölgede var olan toplumsal barışın devamı için yüksek öğretim kurumu olarak, Iğdır Üniversitesinin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirme çabasının takdire şayan olduğunu” belirtti. Gerek İlahiyat Fakültesinde Caferilik ile ilgili derslerin verilmesi, gerekse Caferilik Araştırma Merkezinin Üniversite bünyesinde kurulması konularında Türkiye Caferileri adına duyduğu memnuniyetin de altını çizdi.
Rektörlük makamında gerçekleşen bu ziyarettin ardından, Milletvekili Ali Özgündüz ve Selahattin Özgündüz, Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz ile birlikte Caferilik Araştırma Merkezinin Karaağaç Yerleşkesinde bulunan merkez ofisi ve kütüphanesine geçti. Burada Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Ethem Güler, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Necmettin Şeker, Caferilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (CAMER) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Macit, Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Şahin Ahmetoğlu ve CAMER Yönetim Kurulu Üyesi Em. Öğr. Gör. Turgut Öcal tarafından karşılandılar.
Özgündüz burada Caferilikle ilgili temel kaynakların arşivlenip kullanıma sunulduğu kütüphaneyi inceledi. Kütüphane ortamını ve kitapları çok beğendiğini ifade eden Özgündüz “CAMER tarafından gerçekleştirilen bir anlamda da Caferilik Mezhebiyle ilgili temel kaynakları içeren bu kütüphane hizmetini gayet başarılı buluyor ve gelişmesi içinde destekleyeceğimi ifade ediyorum” dedi.
Dini Alim Selahattin Özgündüz sözlerini “CAMER gibi Caferilik Mezhebini Türkiye’deki bilimsel ortama taşıyan bir Araştırma Merkezinin Iğdır’da, Iğdır Üniversitesi gibi güzide bir yüksek öğretim kurumunda faaliyet göstermesi bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir. İslam gibi yüce bir dini paylaşan Müslümanlar, hangi mezhebe mensup olursa olsun “biz” demeliler. Ayrımcılıkla hiçbir yere varılmaz. Kaldı ki; aynı Kitabı, aynı Peygamberi, aynı Kıbleyi paylaşan tüm Müslümanlar zaten biriz. Bu anlamda, yaptığı çalışmaları iyi niyetle gerçekleştirdiğine emin olduğumuz CAMER gibi bir Araştırma Merkezine öncülük edip kuran başta Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz olmak üzere emeği geçen herkese Türkiye Caferileri adına teşekkür ederim” diyerek sonlandırdı.
CAMER’in toplantı odasında Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz’ın başkanlığında, CAMER yönetimi ve Selahattin Özgündüz arasında gerçekleşen görüş alış verişinin ardından, Dini Alim Selahattin Özgündüz ve Milletvekili Ali Özgündüz Iğdır Üniversitesi Karaağaç yerleşkesinden ayrıldılar.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.