Milletvekili Oğan “Gazilerimiz Bizim Baş Tacımızdır”

Tarih : 2012-07-12 / Kategori : Genel Haber

Milletvekili Oğan “Gazilerimiz Bizim Baş Tacımızdır”

Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Akıl Sağlığını Kaybeden Rıza Gül’ün Ailesini Ziyaret Etti

Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Aklını kaybetti gazi sayılmadı!’ Haberini okuduğu için gittiği Aralık ilçesine bağlı Yukarı Çiftlik köyünde Rıza Gül ve Ailesiyle görüşerek sorunlarını meclise taşıyacağını dile getirdi.
Milletvekili Oğan, “Karakol baskınında 8 arkadaşı şehit düşen ve travma sonucu akıl sağlığını kaybeden Rıza Gül, gazi sayılmayıp özürlü maaşı bağlanması bizim Şehit ve Gazilerimize verdiğimiz değeri gösterir. Böyle olmaz. Devlet olarak Gazimize ve Şehitlerimize her zaman sahip çıkmalıyız. Siz bu vatan için canınızı ortaya koymuşsanızsa bu vatan size borçlu.  Burada teknik bir hata ve yanlışlık varsa bu hemen düzeltilmeli, yetkililer gereğini yapmalı, çünkü gazilerimiz bizim baş tacımızdır. Gurur kaynağımızdır.  Rıza’ya da gazi ünvanı verilmesi için tüm çabalarımı sarf edeceğim. Oğan,  Gazi sayılması halinde Rıza Gül’e, aylık 1000-1500 lira maaş bağlanacak. Gül ayrıca, SGK, TSK, MEB’in yanı sıra pek çok, özel ve kamu kurumunda çeşitli haklara sahip olacağını belirtti.
Miletvekili Sinan Oğan, Rıza Gül’ün  Aile bireyleriyle tek tek görüşerek misafirleri oldu. Ailenin sorunlarını dinledi.
RIZA GÜL AİLESİNİ BİLE TANIMADI
Iğdırlı Rıza Gül (26), 2006’nın sonunda askere gitti. 2 çocuk babası Gül, Tunceli’nin Pülümür ilçesine bağlı Kocatepe Karakolu’na gönderildi. Fakat karakol, 2007’nin haziran ayında teröristlerin ağır silahlarla saldırısına uğradı. Akşam geç saatlerde başlayan çatışma, sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü.
Çatışmada 8 asker şehit düştü, daha fazlası da yaralandı. Teröristlerle kahramanca çatışan askerlerden biri de Rıza Gül’dü. O tarihte 20 yaşında olan Gül, çatışmadan yara almadan kurtuldu ancak çok sevdiği silah arkadaşlarını gözlerinin önünde kaybetmenin yol açtığı travmayı bir daha atlatamadı. Psikolojisi bozulan asker, Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne gönderildi. Yaklaşık 4 ay süren tedavinin ardından terhis zamanı gelince de ailesine teslim edildi.
Ancak artık ailesini bile tanıyamıyordu. Devlet hastanesinde “şizofreni ve akıl sağlığı bozukluğu” tanısı konulan Rıza Gül’e ‘yüzde 80 iş kaybı’ raporu verildi. Aralık ilçesine bağlı Yukarı Çiftlik köyüne dönen çocuklarının gazi sayılmasını isteyen aile, bu raporla kaymakamlığa başvurdu. Ancak fiziki bir yaralanması bulunmadığı gerekçesiyle gazi sayılmadı. Onun yerine üç ayda bir 1000 liralık ‘özürlü ve bakıma muhtaç’ maaşı bağlandı.
Perişan halde olduklarını söyleyen Rıza Gül’ün eşi Gül Hanım isyanını şöyle dile getiriyor: “Eşim askere gittiğinde sapasağlamdı. Askerdeyken tedavisine başlandı. Ruh sağlığının bozulduğuna dair rapor verildi. Sürekli kendinden geçiyor, hırçın oluyor. Ancak ilaçla sakinleşiyor. Ne konuştuğu var, ne de güldüğü. 2 çocuğumla (Polat-7 ve Yakup-5) ortada kaldım. Sabah gazetesinin haberinden sonra bizimle ilgilendiler sahip çıktılar bu konuyu gündeme getirdikleri için Yeşil Iğdır gazetesine ve Ulusal gazetelere teşekkür ediyorum. Şimdi sizlerin ve Devletimizin yakından ilgilenmesi bizleri mutlu etti. Umarım kocam gazi sayılır.” dedi.

Facebook Beğenenler

  1. Ufuk ÖZTÜRK 2012-07-12 20:18:57

    Sinan Bey;<br />Allah sizden razı olsun yolunuzu açık etsin. Büyük adamsınız.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.