Vali Çiçek'ten Plaket

Tarih : 2012-07-13 / Kategori : Genel Haber

Vali Çiçek'ten Plaket

Vali Amir Çiçek, “Sosyal sorumluluk bilinci içerisinde Iğdır ilinin tanıtımına vermiş olduğu desteklerden dolayı İş adamı Caferali Taşbağ’a teşekkür eder. başarılarının devamını dileyerek kendisine plaket takdim ediyorum” dedi.

Iğdır Valisi Amir Çiçek, Iğdır’ın Basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.
Iğdır Valisi Amir Çiçek, Iğdır’ın Basın mensuplarıyla Iğdır iş adamlarıyla, İstanbul’dan gelen konuk gazeteciler ile Iğdır Üniversitesi Konuk evinde bir araya geldi.       İki  saat süren kahvaltı sohbetine Ticaret Odası başkanı Kamil Arslan, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim hakkı Yılmaz,  İş adamı Caferali Taşbağ’da katıldı.
Vali Çiçek, Kahvaltıda Başbakanın Iğdır Hava Limanının açılışı için 13-07-2012 Cuma günü Iğdır’a geleceğini açıkladı.
Öğretmenlik yaptığını açıklayan Iğdır Valisi Amir Çiçek, bizim anlayış tarzımız ben değil biz kelimesi ile yola çıkarak; 2023 Türkiye’sini, yani Cumhuriyetimizin 100. yılını hayal ederek 2023 eğitim - öğretim anlayışı ve vizyonu nasıl değişmeli? düşüncesiyle öğretmenlerimiz, okul yöneticilerimiz, eğitimcilerimiz için bir vizyon oluşturmaya çalışmak.
Hükümetimizin Eğitim için çıkardığı yeni yasa, hukuk sistemine dayalı, sağlık, eğitim ve kültür alanlarında atılımcı, sürdürülebilir gelişmeyi sağlamış, gelir dağılımı dengeli, üreten, ürettiğinin karşılığını alan, bilim, teknoloji ve inovasyonda rekabetçi bir Türkiye olacaksa, bütün bu başarı ve atılımlar eğitim ile sağlanacaktır. Ancak ve ancak eğitim yoluyla ülkemizi 21. yüzyıla taşıyacak vasıfta ve kalitede; iletişim, organizasyon ve işbirliği yeteneklerine sahip, yaratıcı, girişimci, özgüveni yüksek, katılımcı, cesur, idealist bir nesil yetiştirebiliriz.
21. yüzyıla hazır bireyler yetiştirmek istiyorsak, 2023'e kadar eğitim anlayışımızda ve öğretim yöntemlerimizde köklü değişiklikler oluşturmak zorundayız. Bu noktada öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor.
İlk defa bir Başbakanın uçakla Iğdır’a inmesi Iğdır için bir özlemdir.
Iğdır Halkı olarak ’Doğunun Parlayan Güneşi Iğdır’da Sayın Başbakan ve yanında gelecek Bakanlarımızı ağırlamanın mutluluğu’ heyecanı ve gururu hareketliliği şimdiden canlılığa ve hareketliliğe neden olmuştur.
Bu ziyaret sebebiyle Iğdır halkı bir kez daha misafirperverliğini gösterme imkanı bulmuş olacaktır. Sayın Başbakanımız ve beraberinde gelecek Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayabilmek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.”
Vali Amir Çiçek “Sınır kapılarının iyileştirilmesi için çalışma yapıyoruz. Bunun yanında İran İslam Cumhuriyetine açılması düşünülen Bor alan sınır kapısı açıldığında Gür bulak kapısının işi hafifleyecek.
Dünyaca ünlü bir Ağrı dağı turizme açılırsa Iğdır için ekonomik açıdan getirisi olacağını inanıyorum. Ağrı Dağı için bilimsel araştırmalar yapıyoruz ona göre planlama yapacağız. Ağrı Dağı bitişiğinde Pamuk Dağına AB Fonundan kayak tesisleri kuracağız.
Tuzluca İlçesinde Tuz mağaralarının insan sağlığı açısından bilimsel olarak değerlendirip İlimize kazandıracağız. Tarihi yer ve yapıları koruyarak turizme kazandırmak için sahipleneceğiz.
Doğunun çukur ovası olarak bilinen Iğdır İlinde Hava limanı açıldıktan Sonra Tarım ve Hayvancılık sektörü ürünlerini markalaştırarak Sanayiye dönüştürme çabasında olmalıyız.” dedi. Vali Amir Çiçek, düzenlediği basınla tanışma kahvaltısında vatandaş odaklı bir hizmet anlayışı içinde olmalıyız.
Kamu kurumlarının çok daha geniş bir vatandaş kitlesine basın yoluyla ulaşabildiğini aktaran Vali Amir Çiçek ‘‘Basın mensuplarımızın doğru bilgilenmesi ve haberleri doğru bir şekilde vatandaşlara duyurulması çok önemli. Ben bu konuya çok önem veriyorum. Bizimle alakalı bazı haberlerde bilgimize başvurursanız, daha net, daha sağlıklı ve geniş bilgi edinebilirsiniz. Ben bunun daha doğru olacağını düşünüyorum. Vatandaşa uzak bürokratik kültürden vatandaş odaklı kamu hizmeti kültürüne geçişi sağlayacağız. İlk hedefimiz bu. Vatandaşla sürekli yan yana olacağız, iç içe olacağız. Devlet yönetiminde en önemli husus, güven duygusudur. Vatandaşın devletine güvenmesi esastır. Kendi statü ve geleceğinden emin olması her şeyin başında gelir. Yönetimine ve yarınına güvenmeyen birey ve toplumda huzur olmaz, istikrar olmaz. Devletin temel görevleri eğitim, sağlık, adalet, savunma. Bunu dışında devletin tek görevi var, koordinasyonu sağlamak. Bizlerin bu görevleri yerine getirmesi sırasında basın kuruluşlarının da katkılarını bekliyoruz.
Valiliğin her zaman iletişime, fikirlere ve değişime açık olarak çalışmamızı yaparken Kimseden gizli saklımız yoktur. Önceliğimiz halkımızın hayat standardını yükseltmek, yatırımların önündeki bürokratik engelleri kaldırmak için çalışmamızı yapmaktayız.” dedi.                Devlet, millet içindir Diye konuşmasını sürdüren Vali Çiçek, Vatandaşa güvenin esas olduğunu belirterek ‘‘Kamu çalışanları olarak vatandaşımıza güveneceğiz. Çünkü devlet, millet için vardır. Millet, devlet için değil. O yüzden karşılıklı sevgi ve saygıya dayanan bir anlayış içinde olacağız. Hiçbirimiz hepimiz kadar başarılı olamayız. Birlik dayanışma içinde hareket edeceğiz. Basın olarak sizlerin de birlik ve beraberlik noktasında ilimizin faydasına olan her türlü konuya destek vermenizi istiyoruz’’ dedi.
Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, üniversite hakkında açıklamalarda bulundu.
Vali Amir Çiçek, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
İstanbul Yerel Basın Derneği üyeleri, Vali Amir Çiçek’e plaket takdim etti.
Iğdır Valisi Amir Çiçek’ İstanbul yerel basın     Mensuplarına Iğdır ilini tanıtan cd ve kitap hediye etti.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.