İstanbul Azerbaycan Derneği Iğdır'da Gece Düzenledi

Tarih : 2012-07-13 / Kategori : Genel Haber

İstanbul Azerbaycan Derneği Iğdır'da Gece Düzenledi

İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği’nin Iğdır Kültür merkezinde düzenlediği kültür ve sanat şenliği muhteşemdi.
Şenliğe Iğdır Valisi Amir Çiçek, Iğdır Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay,  İl Jandarma Komutanı Mustafa Akış, Kurum müdürleri ve çok sayıda davetliler katıldı.

“Şölenimize hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz” diyen İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği Başkanı Sefer Karakoyunlu,  “aynı zamanda bu gece birlik, ve dayanışma, hoşgörü ve kardeşliğimizin harcıdır.
Başta sayın Valimiz olmak üzere katkılarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim” diyen Karakoyunlu, Millet olarak zor bir dönemden geçtiğimizi ve barış ve sevgiye ihtiyacımız olduğunu, bunun da böyle dayanışma geceleri sayesinde sağlandığını söyledi.
İstanbul’da  olsak da Iğdır’da Birlik ve beraberliğimizin temeli olan bu kültür ve sanat şenliğimizi yaşatacağız” dedi.
Iğdır Valisi Çiçek ”İstanbul’da faaliyet gösteren Türkiye Azerbaycan derneği Üyeleri bu tür etkinlikleri  Iğdır’da düzenlemeniz Iğdırlı olmanın ve Iğdır sevdalısı olduğunuzun göstergesidir.“ dedi.
Vali Çiçek, Özel sebepler nedeni ile İstanbul’a giden siz ve sizin gibi Iğdır’ı seven, ülkesini seven sivil toplum kuruluşları sayesinde dayanışma ve birliktelik sağlamaktadır.
Geçmişini ve geleceğini görmeyenler birlik olamaz diye konuşan Vali Çiçek “Düşmanlarımızı Savaşla değil demokratik yollarla ikna etmeliyiz. Vatanını seven, bayrağını seven güçlü Türkiye insanları olalım. Osmanlı ruhu ile güçleneceğiz.  2023 yılı hedefine doğru Iğdır ilini kalkınma hamlesi içinde Tarım, Hayvancılık Sanayisi, Ağrı Dağı, Tuzluca Yaylaları ve Tuzluca Tuz mağaraları tarihi eserleri ile Turizme açacağız.  Ben yerine bizler birlik içinde Iğdır ilini Türkiye’de kalkınmış iller arasına sokmaya gayret göstermeliyiz. Huzur kenti Iğdır ilinde  havalanı Sayın Başbakanımız tarafından açılacaktır. Iğdırlıları özlemle beklediği ulaşım kolaylığı ile ekonomik kalkınma sağlanacaktır.” şeklinde konuştu.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.