Başbakan Erdoğan'a Verdiği Sözü Tutu ve Türkiye Birincisi Oldu

Tarih : 2012-07-13 / Kategori : Genel Haber

Başbakan Erdoğan'a Verdiği Sözü Tutu ve Türkiye Birincisi Oldu

2012 yılı 8. sınıflar SBS sınavında Sınav Dersanesi öğrencisi Fatma Nur Güneş, 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Fatma Nur Güneş, geçtiğimiz yıl 12 Haziran 2011 seçimleri öncesinde Iğdır’a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a vermiş olduğu Türkiye birinciliği sözünü de tutmuş oldu.

Başbakan Erdoğan’a verdiği sözü tuttuğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Güneş, “Geçtiğimiz yıl Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Iğdır’a geldiğinde ona Türkiye birincisi olacağıma dair söz vermiştim. Bunu gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Tek istediğim Başbakanımızın Havaalanı açılışında verdiğim sözü tuttuğumu söylemektir.  Bu başarıda bana büyük emeği geçen başta anneme, babama, tüm aileme, okul öğretmenlerime, dershane öğretmenlerime ve Koordinatör öğretmenimiz Abdullah Kekilli’ye çok teşekkür ederim” dedi.
Ayrıca Sınav Dershanesinden Sedef Çan il ikincisi, Cansu Çelik de il üçüncüsü oldu.
Öğrencilerinin başarılarıyla gurur duyduklarını belirten Sınav Dershanesi Eğitim Koordinatörü Abdullah Kekilli, “Öğrencilerimize vermiş olduğumuz emeklerin karşılığını aldık. 2008’de, 2010’da ve 2012’de SBS’de Türkiye birincilerini çıkardık. Milli Eğitim Camiasına, dershane hocalarına ve emeği geçen tüm öğretmenlere teşekkür ederim” dedi.

 

Facebook Beğenenler

  1. erkan 2012-07-13 11:57:18

    helal olsun nede olsa ığdırlıyız şanımız oldugu yerde kanımız bu millet için temiz akar

  2. rıfat akış 2012-07-13 15:47:23

    çok ilginç bir tesadüf!!! sbs birincisi kız Iğdırlı değil ama olaylar Iğdır kelimesiyle anlam buluyor.

  3. rıfat akış 2012-07-17 09:40:20

    Bu yorumu yazdığımda televizyondan Fatma Nur Güneş hanım kızımızın memleketi hakkında bir bilgim yoktu. Daha sonra bir yerlerden (radyo-tv-gazete) Mardin kelimesi kulağıma ulaştı, ama Iğdır'da yaşadığı yada Iğdırlı olduğu konusunda hiç bir fikrim yoktu. Yukarıdaki yorumu yazarken kendi kendime soruyordum sbs birincisinin Iğdır'la ne alakası var diyordum ama birincilik, Başbakan Erdoğan ve Iğdır HavaLimanı nedense hep beraber kullanıldı Yeşiligdir.com da. Bende tesadüf olmuştur diye düşündüm. Yukarıdaki yorumu ondan yazdım. Ama şimdi yeni bir yorum yazmak istiyorum.

  4. rıfat akış 2012-07-17 09:53:29

    Bu yorumu Sn. yesiligdir.com yönetimine bir istek olarak yazmak istiyorum. Sn. site Yönetimi: Fransa'da Darcy ismli bir hidroloğ (su mühendisi) Lion şehrinin su sitemini tasarlasın diye görevlendirilir 1800 lerde. Bu adam Lion'a su sistemi tasarlarken ürettiği matamatiksel denklem Hidroloji ve Toprak bilimlerinde günümüzde anayasa gibi kalıcı bir eşitliktir. Bu adamın açtığı çığırdan yürüyen 4000 bilim adamı 2005 te Amerika'nın İndianapolis şehrinde toplanıp bu adamı ANMAK için bir çay partisi verdiler. Fatma Nur Güneş Iğdır'ımıza pek az nasip olmuş başarılardan birine imza atmıstır. Hayırlı olsun. Bu başarı teşvik edilsin diye bence bu kızımız adına bir parti düzenlenmelidir. Iğdır Valiliğimiz, dershanelerimiz ve özellikle İl Milli Eğitim müdürlüğümüz ve diğer katılmak isteyen stk lar kısa bir an için bile olsa bir çay partisi verebilirler. Bu olayda arşivlerimize kalıcı olarak yerleşir. Saygılarımla

  5. kekilli 2012-07-17 11:27:35

    lütfen kızımız ığdırın tanınmış ailelerinden olan karakoyunlu dursun güneş beyin kızıdır ığdırımızın adını duyuran kızımıza ve dershnesine okuluna teşekürler

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.