Zabıta Müdürlüğü Trafik Motorları Faaliyette

Tarih : 2012-07-18 / Kategori : Genel Haber

Zabıta Müdürlüğü Trafik Motorları Faaliyette

Iğdır Belediyesine bağlı olarak meclis kararı  ile Şubat 2012 de kurulan trafik şefliğine bağlı 2 adet motosikletli zabıta ekibi denetimlerine başladı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Zabıta Müdürü  Erdal Bagane: ”2 tane motosikletli trafik zabıtamız araç yoğunluğu olan caddelerde görev yaparak trafiğin rahatlamasını sağlayacaktır.” dedi.
Motosikletli trafik zabıtasını denetleyen Iğdır Belediye Başkan Vekili Ayşegül Yaşar: ”Biz Iğdır belediyesi olarak 2 Şubat 2012 tarihli meclis toplantısında, Zabıta Müdürlüğüne bağlı Trafik şefliğini kurduk. Şehir merkezimizde çok fazla cadde ve sokak olmasına rağmen trafik istenilen düzeyde değil. Hususi ve ticarette araçların çokluğu trafik yoğunluğunu artırmaktadır. Belediye olarak eksik alanları doldurmaya çalışıyoruz. Bunun için trafiği bir nebze rahatlatması amacı ile motosikletli zabıta görevlilerimiz hizmet yapacak.” dedi.
“Gerekli yerlere park yasağı levhası dikmekteyiz. İnsanların yoğun olduğu caddelere, özellikle okullarımızın önüne hız kesici bırakmaktayız. Elbette bunlar yeterli değil” diyen Başkan Vekili Ayşegül Yaşar: ”Karayolunu kullananların eğitimlerine önem vermeliyiz. Trafik güvenliğinin sağlanması ve trafik kazalarının önlenmesin de, sivil toplum örgütlerine, kamu kurum ve kuruluşlarına, basın – yayın organlarına ve kazalardan doğrudan etkilenen, büyük acılar yaşayan vatandaşlarımıza büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Herkesi trafik kurallarına uymaya davet ediyorum. Kazaları arabalar değil, insanlar yapar. Bir anlık dikkatsizlik ömür boyu pişmanlık getirir. Her gün gazetelerde okuduğumuz; radyoda dinlediğimiz, televizyonda izlediğimiz trafik kazaları; dikkatsizlikten, kendine fazla güvenmekten ve trafik kurallarına uymamaktan meydana gelir. İnsan yaşamı bakımından trafik, çağımızın en önemli sorunudur.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.