Küçük Doğa Severden Örnek Davranış

Tarih : 2012-07-18 / Kategori : Genel Haber

Küçük Doğa Severden Örnek Davranış

Küçük doğa sever Muhammet Can Alagöz bulduğu kartalı Orman ve Su İşleri Iğdır Şube Müdürlüğüne teslim etti.

Iğdır’da İnönü ilköğretim okulu 8. Sınıf öğrencisi  Doğa Sever ‘Alagöz’ Erzurum Nene Hatun köyü mevkiinde bulduğu kaya kartal yavrusunu Orman ve Su İşleri Iğdır Şube Müdürlüğüne teslim etti.
Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu yaptığı açıklamada; “Muhammet Can Alagöz (14) bizim en küçük doğa severimiz,  Kaya Kartalını Erzurum ‘dan Iğdır’a dönüşünde yol kenarında buldu ve bizlere ulaşarak teslim etti.  Bu örnek davranışından dolayı teşekkür ederiz. Yavru kartal daha küçük 3  aylık bir süre içerisinde uçma yeteneğine kavuşacak. Yavru kartalın doğal hayatına kavuşması ve insanlardan uzak bir ortamda uçuş kabiliyetini kazanması için il şube müdürlüğümüz kontrolünde Kafkas Üniversitesi Bakım ve Rehabilitasyona gönderilecektir .” dedi.
Orman ve Su İşlerinde görevli Veteriner Hekimi  İbrahim Gültekin’de yaptığı açıklamada; “Bu şimdi kaya kartal cinsinden 3 ay süre içerisinde uçma yeteneğine sahip olacak. Sağlık durumu iyi müdürlüğümüzde bakımı ve tedavisi yapılmaktadır. Biz gerekli tedavisini ve bakımını yaptıktan sonra Kafkas üniversitesi veteriner fakültesi bakım ve rehabilitasyon merkezine gönderilecek .” dedi.
Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu, Küçük doğa sever Muhammet Can Alagöz’e Ekolojik avcılık foto safari eğitimi kitabı vererek ödüllendirildi.
İnönü ilköğretim okulu 8. Sınıf öğrencisi ve 125. Yıl Anadolu Lisesi Müdür yardımcısı Cafer Alagöz’ün oğlu olan  Muhammet Can Alagöz’de ” Erzurum’dan arabayla geliyorduk yol kenarında yavru kartalı görüp aldık. Erzurum’a dönemeyince Iğdır’a getirip yetkililere teslim ettim. Çok mutluyum“ dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.