Iğdır SBS Birincilerine Cumhuriyet Altını

Tarih : 2012-07-18 / Kategori : Genel Haber

Iğdır SBS Birincilerine  Cumhuriyet Altını

Iğdır Valisi Amir Çiçek’in Eşi Hülya Çiçek, 2012 yılı 8. sınıflar SBS sınavında dereceye giren ve 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan  Fatma Nur Güneş’e, il ikincisi Sedef Çan ve  il üçüncüsü Cansu Çelik’e Cumhuriyet altını  taktı. Vali Amir Çiçek ise Öğrenci velilerine çocuklarına vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür belgesi verdi.

Iğdır Valisi Amir Çiçek, Çocuklarımıza eğitimi en iyi şekilde almaları için  tüm imkanlarımızı seferber ettik. Amacımız çocuklarımız okusun.  Özellikle kız çocuklarımızın okuma oranını artırmaktı. Kız çocuklarımızda okullaşma oranını artırdık. Valilik olarak çocuklarımızın meslek sahibi olmaları için kariyer projesini uyguladık. Tüm okullarımızda bu projeyi uyguladık. Önümüzdeki yılda bu projeyi devam ettireceğiz. Yeterki çocuklarımız büyüyünce ne olacaklarını belirlesinler hedefleri olsun. Bizler hep çocuklarımızın yanında olacağız. Çocuklarımızın bu başarısına katkı sağlayan okul Müdürü’nü, Öğretmenleri ve Çocuklarının eğitimiyle özverili bir şekilde yakından ilgilenen velilerimizide tebrik ediyorum.” dedi.
Başbakan Erdoğan’a verdiği sözü tuttuğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Güneş, “Geçtiğimiz yıl Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Iğdır’a geldiğinde ona Türkiye birincisi olacağıma dair söz vermiştim. Bunu gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Tek istediğim Başbakanımızın Havaalanı açılışında verdiğim sözü tuttuğumu söylememdi.  Bu başarıda bana büyük emeği geçen başta anneme, babama, tüm aileme, okul Müdürüme öğretmenlerime, dershane öğretmenlerime teşekkür ederim” dedi.
Öğrencilerinin başarılarıyla gurur duyduklarını belirten  Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, Iğdır’da eğitimin hızlı bir şekilde geliştiğini özellikle kız çocuklarının okuma oranını arttığını belirtti.
Müdür Dinçer “Amacımız eğitim kalitesini Iğdır’da artırmak ve bu başarıyıda hızlı bir şekilde yakalamış durumundayız. Bu başarıda en büyük desdek ailelerden gelmektedir. Öncelikli aileleri, Okul Müdürlerini ve Öğretmenlerini tebrik ediyorum.” dedi.
M. Hüsnü Özyeğin İlköğretim okulu Müdürü Ergun Güvenal, “Öğrencilerimize vermiş olduğumuz emeklerin karşılığını aldık. Okul olarak bu başarı sayısını önümüzdeki süreçler içerisinde daha fazla artacağınada inanıyorum.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.