Cumhuriyet Mahallesine 2. Parkın Yapımına Başlandı

Tarih : 2012-07-19 / Kategori : Genel Haber

Cumhuriyet Mahallesine 2. Parkın Yapımına Başlandı

Iğdır Belediyesi ağaçlandırma, yeşil alan düzenlemesi ve çiçeklendirme faaliyetlerini hızlandırarak Cumhuriyet Mahallesine 2. Parkın yapımına da başladı.

SGK karşısında bulunan park için yoğun talep geldiğini belirten Park Bahçeler Müdürlüğünden sorumlu Başkan Yardımcısı Evrim Turpçu: ” Vali konağı yolu sonunda bulunan yan yana sıralanmış 4 adet parkın yapımı ve üç tanesinin bakımı için Iğdır belediyesi start vermiş, yine Cumhuriyet Mahallemizde bulunan 750 M2  olan 2.parkımız da da Park Bahçeler Müdürlüğü çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.” dedi.
“Cumhuriyet Mahallesindeki birinci parkımızın çalışmaları bitme aşamasına gelmiştir. Şu an itibari ile 2.parkımızın çalışmalarına başladık” diyen Iğdır Belediye Başkan Vekili Ayşegül Yaşar: ”Bu parkımızı çok kısa süre içerisinde bitireceğiz. Kadın Doğum Hastanesi ile SGK il binasının karşısında bulunan Park alanımızdan buralara giden vatandaşlarımızda istifade edecektir. Parkımızda çocuk oyun gurupları, tekli çiftli tahterevalli, salıncak zıpzıp gibi oyun grupları yerleştireceğiz. Yine açık alan spor aletleri olan fitness guruplarını bu yapacağımız parka bırakacağız. Biz mahallelerimizin değişik yerlerinde parklar, yeşil alanlar oluşturarak insanımızın ihtiyacını en üst düzeyde gidermeye çalışıyoruz. Yeşil demek hayat demektir. Ağacın ve ormanların sayılamayacak faydaları vardır. Bu nedenle mahallelerde uygun olan her alana ağaç fidanları da dikmeye kararlıyız.” dedi.
Sözlerine şöyle devam eden Iğdır Belediye Başkan Vekili Ayşegül Yaşar: ”Değişen dünyada yaşam ve beslenme tarzları  da değişmektedir. Bununda doğal sonucu olarak obezite sorunları karşımıza çıkmaktadır. Bunun için parklarımıza fitness gurupları bırakacağız. Güncel yaşam tarzlarının bir sonucu olarak sağlık sorunları, obezite, diyabet, yüksek tansiyon, yüksek kolestrol gibi rahatsızlıklar kontrolsüz bir şekilde yaygınlaşmakta ve bunun sonucunda sağlık hizmetlerinin son derece pahalı olduğu günümüzde ciddi sağlık harcamalarına sebep olmaktadır. Tüm toplum kesimleri için ulaşılabilir, cazip en önemlisi devamlılık arz eden sosyal faaliyet haline gelmesi, bireylerin sağlıklı yaşam hedeflerine ulaşmasını sağlayacağız.” dedi.

 

Facebook Beğenenler

  1. kenan 2012-07-19 08:45:32

    geç kalınmış ama güzel bir uygulama. Ancak bu tarz yerler yapılırken kullanma sıklığına bakılmalı. Çarşı içinde var olan mevcut yeşil alan ve çocuk parkları bakımsızlıktan dökuluyor. örnek migros yanı park en çok kullanılan yer. şehir içi cadde ve yollar bakımsız kalmış. Bu durumda merkeze uzak veya az kullanılan yerlere öncelik verilmesi ilginç. Valilik yolundaki parka bile yeni el atıldı. valilik yolunun sağ ve solundaki yollar inşşat döküntüleri ile dolu.BİR EL ATALIM

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.