Pis Sularda Yıkanıyorlar

Tarih : 2012-07-19 / Kategori : Genel Haber

Pis Sularda Yıkanıyorlar

Doğu Anadolu Bölgesinin   Çukur ovası Iğdır da  sıcaktan bunalan  çocuklar  serinlemek için pis su kanallarına girerek yıkanıyorlar.

Havaların gittikçe ısınması 38-40 dereceye çıkmasıyla birlikte özellikle çocuklar su kanallarına girerek yıkanmakta, su kanallarının yanında güneşlenmekte ardından tekrar yıkanmaktadırlar. Bu çocukların kimisi pis sulara çıplak girmekte hiçbir şeye aldırış etmeden yıkanmakta kimi çocuklarda   şort ve külotlarıyla girip yıkanmaktalar. Çocuklar, “hastalanmaktan korkmuyoruz, her zaman serinlemek için bu sularda yıkanıyoruz, hava çok sıcak havuz yok ki yıkanalım, bir tane var oda paralı" dediler.
Iğdır da pis suları deniz olarak gören serinlemek için yıkanan   çocuklar ve su kanalının yol olan kenarını kumluk olarak görüp güneşlenen, yoldan geçen araçlardan korkmayan yol, çöp ve su üçgeninde yıkanan çocukların sağlıkları hakkında konusuyla ile ilgili bir açıklama yapan Aile Hekimi Dr. Mehmet Kum, "bu su kanalları mikrop ve hastalık saçmaktadırlar, çünkü her türlü atık madde suyun  içinde  var, aileler çocuklarını bu kanallarda yıkanmasına müsaade etmemelidirler. Özellikle gözlerden kapacakları mikrop büyük tehlike arz etmektedirler" dedi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.