Ehl-i Beyt Alimleri Derneğinden Ramazan Ayı Mesajı

Tarih : 2012-07-20 / Kategori : Genel Haber

Ehl-i Beyt Alimleri Derneğinden Ramazan Ayı Mesajı

Iğdır Ehl-i Beyt alimleri Derneği Başkanı Veli Beder, Ramazan ayı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Iğdır Ehl-i Beyt alimleri Derneği Başkanı Veli Beder mesajında  “Ramazan, İslam’ın temel esaslarından olan oruç tutmakla emredildiğimiz, Üç aylardan biri olan Ramazan ayı özel ibadet mevsimidir. Oruç, kul olduğumuzun farkına varma, nimetlerin değerini anlama, nefsi terbiye etme, toplumdaki muhtaç insanların durumlarını daha iyi anlama ve beden için bir perhiz olması gibi pek çok faydaları sayılabilecek bir ibadettir.” görüşlerine yer verdi.
Bu ayın ayrı ve vazgeçilmez özelliği Ramazan-ı Şerif, Kur’ân-ı Hakîmin dünya semasına indirildiği aydır. Diyen Beder şunları kaydetti: ”Kur’ân’ın bize gönderildiği bu mübarek ayda, o semâvî hitabı en güzel şekilde karşılamak için Ramazan-ı Şerifte oruç tutmak emredilmiştir.   
Hz. Resulu Ekrem ise Oruç tutun sağlığınıza kavuşun diye bir emri vardır.  Bu ayda dualarınız kabul, yapmış olduğunuz  günahlar ise bağışlanmıştır. Bu ayda Kadir gecesi olarak sizlere nasip etmiştir. O kadir gecesi bin aya karşılık bir gecedir. Ey iman getirenler o kadir gecesini fırsat bilin çünkü Kuran-ı Kerim emrine göre o gece bütün melekler yer yüzüne iner. İnsanların arzularını, isteklerini, duygularını Allah’ı Zulcelala ulaştırır. O gece insanların taktirlerinin biçileceği bir gecedir.     Herkes kendisi için, Toplumu için hayır dualar etsinki Allah’ı zulcelal nezdinde kabul görülmüş ola. Fakat bütün  insanlardan iman edenlerden arzumuz isteğimiz bu güzel ayda orucumuzu tutmak bu emre uymayarak oruç tutmayanların, özrü olanların ise topluma saygılı olmalarını istiyoruz. Bu güzel ayın Birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde bayram edilip cümle islam alemininde bu ayın mübarek olmasını arz eder ve niyaz ederim.”

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.