Hoşgeldin Ramazan

Tarih : 2012-07-20 / Kategori : Genel Haber

Hoşgeldin Ramazan

(Es-Selam )
İslam huzur ve güvenin temin edilmesini sağlayan yüce dinimizdir. İnsanoğlunun hayatının her ölçüsünde huzur ve saadet hazırlayan dinimizin yegâne önderi Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)dir. Acılar içinde kıvranan, gözyaşı döken, hayatından, sıhhatından, Efendisinden şikâyetçi olarak gelenlerin tek huzur ve güven kaynağı Peygamberimizin (S.A.V) dır.

Onun bize emanet bıraktığı mirasa göre; itaatkâr, ibadet eden. Münis mümin, istiğfar eden. Zikreden, ikram eden, kulları arasında sevgi, huzur, barış, esenlik kardeşlik ve güven için gayret eden, tanıyıp tanımadığına SELAM verenin gideceği yerin selam yurdu cennet olduğu bilinmektedir.
Maddi ve manevi nimetleriyle kavuştuğumuz Ramazan ayının da bizlere kazandırmak istediği, Allah rızası, Hz Peygamberin sevgisi, müminlerin muhabbeti, günahlarımızın affedilmesi huzuruna erişmektir.
Hoş geldin Ramazan demek ne güzel bir duygunun ifadesidir.
Duygularımızın kaynağını (kalplerimizi) imtihana erdiren Allah inancı bize huzur vermektedir.
Dünyada huzurlu yaşamayı o sağlamaktadır.
Hz peygamber (S.A.V) huzurlu yaşamanın yolunu ve öncülerini bizlere tanıtmıştır.
Ölümün ötesi gideceğimiz yerin de huzur evi(Darıs-SELAM) olması tabiidir.
Bunun için: Cenabı Allahın bir sıfatı SELAM,     
İslam huzurun kendisini ifade eder.
Hz. Peygamber huzurlu hayatın öncüsüdür.
Ramazan ayı huzur verir. Namaz huzur kazandırır. Zekât, sadaka-i fıtır huzur verir. Bayram sevinci ayrı bir huzur, sıla-ı Rahim ayrı bir huzur ve sevinci yaşatır. Selamlaşmanın gönüllerin kırık kapılarını açmak suretiyle ayrı bir huzur kazandırdığı, Ailede, sokakta, dünyada huzur, ölüme huzurla hazırlanmak selam ile ölüme gitmek darı beka Cennetül Alaya huzuru kalp, itminana ermiş bir nefis ile La ilahe illallah diyerek gidebilmek bunun hazırlığını Ramazanla birlikte bütün hayatımıza yansıtabilmek için merhaba Ramazan…
Kendi nefsimiz için arzu ettiğimizi toplumun bütün katmanları için arzu etmek imanın kazandırdığı ayrı bir huzur kaynağıdır.
Ramazanı şerif ayını bu güzel duygularla Selam sözcüğü ile kalplere ulaşabilmeyi sağlamak, gönül duygularımızı camii kapıları gibi herkese açık, ufuk, umut ve irfanı duygularımızın ezan yüceliği ile insanları doyurucu, kuşatıcı ve sevgi kazandıran olmalıdır.
Bu vesileyle bütün hemşerilerimiz ülkemiz, Âlem-i İslam ve insanlık için yeni ufukların, umutların, huzur arayışlarına vesile olması dileğimle Ramazan-ı şeriflerini tebrik ederim.                Cüneyt KULAZ                                                                                                                                                                                                                 İl Müftüsü

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.