En İyi Avcı Kurallara Ve Yasalara Uyan Avcıdır

Tarih : 2012-08-17 / Kategori : Genel Haber

En İyi Avcı  Kurallara Ve Yasalara Uyan Avcıdır

IĞDIR  2012-2013 AV SEZONU 25 AĞUSTOS CUMARTESİ GÜNÜ BAŞLIYOR

Iğdır’da  2012-2013 Av Sezonu İl Genelinde 25 Ağustos 2012 tarihinde  1. grup kuşlar bıldırcın ve üveyik avı, 4. grup kuşlar alakarga, küçük karga, ekinkargası, kara leşkargası, saksağan ve 2. grup memeliler, yaban domuzu ve çakal avı avı ile açılacağı belitildi..
Orman ve Su İşleri Iğdır İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu, yaptığı yazılı açıklamada ”Avcılık Kursuna Katılmayan ve sertifika almayan hiçbir Avcının Avlanma pulu alamayacağı ve kaçak avlanmaları halinde tüfeklerine el konulup, idari para (50 TL ile 20.237,00 TL) ve avladıkları hayvan başına tazminat (60 bin ile 80 TL) para cezası uygulanacaktır.   Tilki avı ve Ağrı Dağı Milli Park sınırları içerisinde avlanmak kesinlikle yasaktır. “belirtilen avlanma süreleri içinde ve avlanma günlerinde çarşamba, cumartesi, pazar ve resmi tatillerde (idari tatiller hariç) avlanmak serbesttir. Ancak yaban domuzu avı bu avlanma günlerine ek olarak salı günü de yapılabilecektir. Avcılarımız av esnasında haznesi iki fişek alacak şekilde sınırlandırılmamış otomatik, yarı otomatik pompalı gibi yivsiz av tüfekler ile havalı tüfek ve tabancalar, canlı mühre ve çığırtkanlar, elektronik görüntü büyültücü veya görüntü değiştiriciden oluşan gece avı cihazları, gece nişan alma ve görüş dürbünleri olan avlanma araç ve gereci olarak kullanılamaz. “görüşlerine yer verdi.
Hayvan sesi çıkaran nefesli düdükler hariç her türlü alet ve cihazlar, zehirli veya uyuşturucu yemler avlanmada kullanılamaz diyen Türkoğlu şunları kaydetti:”. Yivli av tüfekleri kuş avında kullanılamaz. Köpek eğitimi av sezonu içinde, avlanmanın serbest olduğu avlaklarda, avlanma günleri ve avlanma zamanında yapılabilir.   Avlanma esnasında avcıların avlanma usul ve esaslarına uyması, ava çıkacakların yanlarında evraklarını,  Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürlüğü’nden temin edecekleri harita ve 2012-2013 av dönemi MAK kararlarını bulundurmaları, kontrol esnasında av koruma ekiplerine ibraz etmeleri gerekmektedir” Avcılarımızın avlanma limitlerine uymaları, Ekolojik ve doğal hayatın korunması, sürdürülebilir şekilde devamı ve bu kaynakların milli ekonomiye kazandırılması kayıtlı ve bilinçli avcılıkla mümkün olacaktır."

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.