Aşağı Aktaş köyü ilk defa bir vali ile tanıştı

Tarih : 2012-08-27 / Kategori : Genel Haber

Aşağı Aktaş köyü ilk defa bir vali ile tanıştı

Köye Dönüş Projesi kapsamı çerçevesinde Camii ve Kompleks  açılışı yapıldı.

Iğdır’a bağlı Tuzluca ilçesi Aşağı Aktaş köyünde “Köye Dönüş Projesi “kapsamı çerçevesinde yaptırılan Camii ve Kompleksin açılışı yapıldı. Caminin açılışı saygı duruşu, istiklal marşı  ve Kuran-ı kerim okunmasıyla yapıldı.
Açılış konuşmasını yapan Iğdır valisi Ahmet Pek, “Son derece önemli bir hususu burada bir arada gerçekleştiriyoruz.Gün olarak Cuma günü tercih edilmiş.Açılış için bu diğer günlerden farklı bir gün. Değer verilen bir gün, bilindiği gibi ibadet yerleri Müslümanların kendi katkılarıyla kendi destekleriyle, tamamen birlikte çalışmalarından meydana gelen yapılardır. İnsanların birlik ve beraberlik içinde yaşaması için sağlık, eğitim cami gibi unsurlara ihtiyacı vardır. Sağlık için hastane, Eğitim için okul, ibadet içinse cami lazımdır. Bizim insanımız her şeyin en iyisine layıktır. Bu camide insanlarımız ibadet edecek, birlik ve beraberliği sağlayacaktır. Caminin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Aşağı Aktaş Köyü Derneği Başkanı Ali Adar’da “İlk defa köyümüze bir vali geliyor çok mutluyuz.” dedi.
Başkan Adar, “Köyümüzdeki mevcut cami kullanılamıyor, bizler de ya onarım yapacaktık ya da yeni bir cami inşa edecektik. Yeni bir caminin yapılmasına karar verdik. Derneğimizde projesini de yapan inşaat mühendisi Önder Karataş ücretsiz bir şekilde projesini hazırladı. Amacımız öncelikle 14 Masum ismine yakışır bir caminin olması. Köyümüze ve bölgemize yakışır ve uzun yılları amaçlayan bir yapı olsun istedik. Aynı zaman da aynı bahçe içerisinde Zeynebiyemizde olduğu gibi sosyal tesislerinde olmasını istedik. Bu sosyal tesisimiz hem konaklama hem de çeşitli ihtiyaçlarımızı karşılayacaktır. İçinde muhtarlık ve kooperatifimiz de olacaktır. Umarız tüm bölgeye örnek olmuş olur. Birçok insan böyle bir yapı yerine normal yapılsın diye düşünebilir, ancak uzun yılları düşünürseniz gerekli olduğuna inanırsınız. Dernek olarak çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam edecektir.” dedi.
Çeşitli alanlarda gurbetten sılaya yatırımlar yaptıklarını belirten Adar “Köyümüze 4000 adet ceviz fidanı diktik. 100 büyük baş hayvanlık ahır yaptırıyoruz.Aşağı Aktaş Birlik Kooperatifi’ni kurduk bu kooperatif kendi iç sözleşmemizle yürüyecektir. Cevizler ve hayvancılık kooperatif bünyesinde olacaktır. Göl çalışmamızın yüzde 60’ı bitti. Gölümüzden hem sulama olarak, hem de farklı alanlarda yararlanacağız. Orman çalışması bitti sayılır. Camimiz ve sosyal tesis bir anlayışın ürünü emeği geçenlere dernek adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Programa çok sayıda bürokrat ve kurum müdürleri, Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, İl Genel sekreteri Ferhat Akkuş,  Orman Ve Su İşleri Bakanlığı Müşaviri Taner Tazegün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Zakir Acar katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.